Inför V75: Miljontips på kroken!

274

miljontips

Ute på tunn is eller med V75-miljoner på kroken?
Bergsåkerprofilerna Börje och Sara Andersson tar med oss på fisketur och bjuder på tips inför lördagens V75-omgång.
– Vi lutar oss mot två starka spikar, säger Sara.

Termometern visar tolv minusgrader och det är ett lätt snöfall över Bergsåker när vi möter upp banans värmningsexpert och tipsorakel Börje Andersson, och hans dotter, travreportern Sara Andersson. Försedda med isborr, pimpelspön och kaffetermos ger vi oss ut på dammen som är belägen på Bergsåkers innerplan. Efter några trevande steg litar vi på att isen bär och kort senare sitter vi på varsin hopfällbar stol med betena i plurret och värmande kaffe i muggarna.
– Man placerade ut 300 kilo öring här för en 20 år sedan och de borde ju ha växt till sig nu, skämtar Börje.

Två starka spikar

Anledningen till vårt besök är egentligen inte att fiska öring i den bottenfrusna dammen. Helgens V75-tävlingar avgörs på Bergsåker och vi har gett Börje och Sara i uppgift att göra ett vasst system. 2 000 rader har de fått till sitt förfogande och de har lyckats enas om två starka spikar.
– I V75-3 har 9 Harpos Hitsville två kanonryggar i två startsnabba hästar. Jag tror att han är före värsta motbudet 10 Atomic Rapida i första sväng och sedan är han bäst över upploppet, säger Börje.
– Jag kan fylla på i nästa lopp, kallblodsloppet V75-4. 10 Rino Dox tycker jag ser solklar ut. Han har gått riktigt bra på Bergsåker och har en av Sveriges bästa kuskar i Ulf Ohlsson. Jag tror att han bara rundar dem, tillägger Sara.

Två miljondrag
Plötsligt tar det tvärstopp i linan och för ett ögonblick rusar en tanke genom huvudet. Kan det trots allt finnas jätteöringar i pölen? Sekunden senare slås drömmen i spillror när det visar sig att pilken fastnat i iskanten. Fokusen riktas åter till V75-programmet och vi undrar om far och dotter Andersson har hittat några miljondrag.
– Jag har ett i V75-5. Tjejer kan ju träna hästar och där har Erika Larsson 12 Skårs Hanna, som alltid går bra och kommer med riktiga slutrökare. Hon har springspår och kusken John Östman känner hästen väl. Dessutom låter det bra från stallet, säger Sara.
– Mitt miljondrag har vi i Hilda Zonetts lopp, V75-7, och det är återigen en hemmahäst som jag hoppas på. 6 Gin de Zeun är startsnabb och kan köras till ledningen för att släppa. Sedan kommer han ut 300 meter kvar och avgör säkert, menar Börje.

Fin under sadel
Sara och Börje tar med ytterligare några hästar i loppen med miljondragen och med fyra avdelningar avklarade finns 80 rader till de tre resterande avdelningarna. I V75-1 garderar de favoriten 8 Cayenne Käbb.
– Resonemanget till att gardera bygger på att inte Little Rainbow kommer förbi Rano och kan släppa till Cayenne Käbb. I andra avdelningen så tror jag att 6 Västerbo Carreau tar ledningen och förhoppningsvis ger Västerbo Realkiss en match om segern, och kanske bäddar för någon mer, säger Börje.
I V75-6 har Sara en rolig idé att bjuda på.
– Jag såg 8 Mafioso under sadel i onsdags kväll. Han såg riktigt läcker ut och jag tror att det har fått honom att tända till lite extra. Hittar Uffe ner i banan kan han komma till slut.
Som befarat gav fisketuren på Bergsåkers innerplan ingen fångst. I alla fall inte i form av fisk. Men tipsen vi fått på kroken kan visa sig ge fin utdelning…

Börjes och Saras system:
V75-1:
2, 3, 8, 11.
V75-2: 6, 8, 10, 11, 12.
V75-3: 9 Harpos Hitsville.
V75-4: 10 Rino Dox.
V75-5: 3, 4, 5, 10, 12.
V75-6: 1, 2, 5, 8.
V75-7: 3, 4, 6, 7, 9.
2 000 rader/1 000 kronor

Fotnot:
På ATGPlay finns ett TV-inslag med Börje och Sara Andersson.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNästagångare 17-19 februari
Nästa artikelV75 Bergsåker 18 Februari 2012

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.