Inför V75: Milligan’s School tjänade över tre miljoner kronor förra året

124

Milligan's School

Stefan Melanders Milligan’s School tjänade över tre miljoner kronor förra året då bland andra Readly Express åkte på pumpen ett par gånger.
– Kanske behöver han några lopp i sig innan han kommer igång – men han är så pass bra att han kan slå till direkt också, säger Melander inför lördagens årsdebut i gulddivisionen på Mantorptravet.

Milligan’s School

Efter Nuncio, Scarlet Knight, Gigant Neo, Iceland med flera har en sexårig hingst född i USA tagit över som stjärna på Stefan ”Tarzan” Melander och Catarina Lundströms gård i Enköping.
Milligan’s School kanske aldrig når samma höjder som föregångarna men föder sig gör hästen mer än väl.
Fjolårets tävlande gav finfina 3,2 miljoner kronor in på kontot. Detta bland annat efter en överraskande seger i Sundsvall Open Trot och en andraplats i finalen av UET Trotting Masters.
På lördag gör hästen första starten sedan i slutet av november i gulddivisionen (V75-3) på Mantorptravet. Tre och en halv månads tävlingsfrånvaro är ett minus i marginalen.
Men som Stefan Melander säger, fler hästar än Milligan’s School årsdebuterar i loppet.
– Han kanske behöver gå lite lopp innan han tar sin första seger för året…men det vet man ju inte. Samtidigt är det många där som gör sina första starter för i år och det är lika för alla, säger tränaren som är mycket nöjd med hästens status för dagen.
Milligan’s School fick gå i vinterträning i slutet av november efter en lång och framgångsrik säsong och har jobbats kontinuerligt ända sedan dess.
– Det har varit som vanligt en väldigt tuff vinter vädermässigt. Men vi har kunnat träna bra i alla fall. Jag tror faktiskt inte att Milligan har stått över ett träningsjobb här i vinter. Han verkar jättefin och jag är mycket nöjd med honom.

Drömde om Prix d’Amerique

Mantorptravet bjuder på en jackpot på V75 med tippade 40 miljoner kronor i sjurättspotten.
Milligan’s School drog ett fjärdespår i lördagens lopp och körs som vanligt av Ulf Eriksson. Fem av sju hästar i loppet gör årsdebut och loppet är därför en aning svårbedömt.
Stefan Melander hoppades på ett äventyr i Frankrike med hästen och drömde faktiskt ett tag om att jänkaren skulle vara en av deltagarna i Prix d’Amerique.
Milligan’s School fick ta det lugnare i slutet av november i stället och planerna slogs ur hågen.
– Han har ju visat att han kan springa på lång distans. Men jag ändrade mig då han inte visade den där superformen efter att ha varit igång hela förra året. Hästarna kan ju inte tävla året runt. De måste få ”glida” lite grand och få det lugnare det har han fått göra nu i några månader.

Vad säger du om förutsättningarna i det här loppet?

– Spåret med en bit ut bakom bilen är ett bra läge för honom, och distansen passar. Jag hoppas bara att banan blir bra men det vet man ju inte förrän på lördag. Det skulle vara bra om vi inte behövde köra med skor. Han är lite vassare utan skor.

Har han tillräckligt med fart i kroppen för att vinna tror du?

– Jag vet att hästen är bra förberedd utan att han fått några hårda tester. Men nu är han ju lite äldre också och behöver inte testas så hårt i jobben…det viktigaste är att man har tränat och det har han gjort. Det verkar vara rätt jämnt och han är en av dem som kan vinna, säger Stefan Melander.

Blir det tre miljoner inkört även i år med den lilla bankomaten?

– Ja, det vore inte så dumt med tanke på att jag har mycket hästar. Han får väl försörja de andra hästarna. Vi får väl hoppas.

Slutligen, du har två hästar till start i stoloppet V75-2 också. Bästa chansen?

– Egentligen  skulle de ha haft fler starter i sig för att det skulle ha varit riktigt bra. Nu kan jag inte motståndarna men de är pigga efter loppen de gjort i alla fall. Full Throttle och Digital Phone har båda gått bra i de starter de gjort i år. Phone gjorde ett bra lopp senast och allt ser bra ut. Hoppas vi kan köra barfota fram. Full Throttle avslutade bra som trea i årsdebuten och jag håller väl henne som en lite vassare chans på grund av det fina läget. Det kan bli en start utan skor nu, vi får se på lördag hur det blir med allt det där, slutar Stefan Melander.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75: Mantorp bjuder in till jackpotomgång
Nästa artikelV75 Tips till Mantorp med Janne Jackpot

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.