Inför V75: Nu ska Karlstedt köra med större marginaler

215
I lördags var de först i mål men diskades. I gulddivisionen på Jägersro tar Prince Tagg och Ralf Karlstedt nya tag.Foto av THOMAS BLOMQVIST
I lördags var de först i mål men diskades. I gulddivisionen på Jägersro tar Prince Tagg och Ralf Karlstedt nya tag.Foto av THOMAS BLOMQVIST

I lördags var de först i mål men diskades för trängning. Nu tar Prince Tagg och Ralf Karlstedt nya tag i V75. – Min uppfattning är fortfarande att jag klarat mig om jag haft ett annat namn. Den här gången får jag väl köra med större marginaler, säger Mantorptränaren.

Publikfavoriten Prince Tagg hade inte vunnit lopp sedan augusti 2011 när han i lördags plötsligt blixtrade till i V75-spelets gulddivision. Från positionen som sista häst spurtade han ivrigt över upploppet och precis på mållinjen satte han nosen först. Men någon seger blev det inte. Domarna diskade honom för trängning i en trång situation mitt på upploppet. Efter loppet sa en mycket besviken Ralf Karlstedt att han knappast hade diskats om han tillhört kuskeliten. – Jag ser likadant på det fortfarande. Med ett annat namn tror jag att jag hade klarat mig. Men det var säkert inget lätt beslut att ta, säger Karlstedt med några dagars distans till loppet. Positivt var i alla fall att Prince Tagg visade klar uppryckning. Hästen, som var med i Elitloppet 2011 och bland annat har segrar i Breeders´ Crown och Jubileumspokalen på meritlistan, visade efter en anonym fjolårssäsong att han nu är att räkna med igen. – Det var oerhört roligt att han gick så bra. Han har varit fin men ändå svårbedömd eftersom han inte springer ihjäl sig i träningen – och jag hade inte väntat mig att han skulle vara så explosiv. Samtidigt vill jag inte dra för stora växlar på ett lopp. Om han är lika fin nästa gång, då först är han så att säga tillbaka i den klass han har. Att Prince Tagg gick utrustad med ett helstängt huvudlag för första gången i karriären kan ha bidragit till uppryckningen. – Jag vet inte hur stor del det hade. Han kanske hade varit lika fin utan. Men visst, han tog i lite mer än vad han brukar göra och han sprang rakare med huvudet, så jag tror att det hade lite betydelse.
”Han ska med som tredjehäst” I helgens V75-omgång på Jägersro tar Prince Tagg nya tag i gulddivisionen. – Han möter två hästar, Spring Erom och Joke Face, som är bättre än dem han mötte senast. De andra tycker jag är likvärdiga med motståndet i lördags. Men mycket beror på var man hamnar och så vidare.

Var tror du att ni hamnar från spår fyra bakom startbilen? – Det beror mycket på vad de gör med Lavec Kronos och Spring Erom invändigt om oss. Min häst kan öppna mycket bättre från fjärde- än från förstaspår, som han hade senast, men han kommer inte förbi de två och jag kommer inte att ladda som en tok. Jag hoppas komma ner i tredje par utvändigt eller något sådant. Det helstängda huvudlaget kommer att sitta på den här gången också och med tanke på senaste insatsen kan Prince Tagg vara värd ett streck på V75-kupongen. – Om man tar med tre hästar i loppet tycker jag att han ska med som tredjehäst efter Spring Erom och Joke Face.

Stallkamraten avslutar? Prince Tagg får sällskap till Malmö av Satchmo S.R.P. Den senare har också ett par sura diskningar i resultatraden. I oktober missade han en finalbiljett i Breeders’ Crown när Karlstedt körde utanför bangränsen och i november blev han stört till galopp kort efter start och diskvalificerades. Då hjälpte det inte att han levererade en mäktig avslutning till tredjeplatsen. – Han har inte haft mest tur i världen men vi får hoppas att det jämnar ut sig med tiden. Senast Satchmo S.R.P. startade inträffade emellertid inga incidenter och då blev det överlägsen seger från ledningen. Precis som senast startar han den här gången från spår två i volten. – Det var första gången som han gick i ledningen och kommer vi dit på ett vettigt sätt igen kör jag där. Jag kommer att prova en bit från start men ledningen är inget måste på något vis.

Vad tror du om chansen? – Jag har inte direkt läst på motståndet men jag hoppas att han är med där framme. Jag tycker att han är en riktigt bra häst för klassen. Han har, som jag har sagt tidigare, någon miljon för lite på vinstkontot.

Vilken av dina hästar tror du har bäst chans? – Det lutar lite åt Satchmo. På förhand ser Ralf Karlstedt ut att kunna få en trivsam lördag på Jägersro. I alla fall om marginalerna är på hans sida den här gången…

Ola Johansson

Föregående artikelHögt och lågt i Prix de France
Nästa artikelMiljonär mitt i veckan!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.