Inför V75: Rena Elitloppet i Örebro

183

elitoreb

22 dagar till Elitloppet.
Det brådskar för tränarna som ännu inte fått någon inbjudan med sin häst.
Det tackar Örebrotravet för som får se stjärnorna strömma till sitt guldlopp på lördag.
– Elitloppsvinnaren Brioni får se upp med åtminstone fem av hästarna han möter. Helt klart är det här är ett av de bästa loppen som körts här på banan, säger Örebrotravets sportchef Claes Broberg.

Toppsport och en jackpot på V75 med 50 miljoner kronor i potten. Sådana är förutsättningarna i Örebro på lördag där V75-3, gulddivisionen, blev ett lopp i klass med exempelvis Olympiatravet som nyligen avgjorts.
Trots att lördagens uppgörelse endast lockar med 200 000 kronor till vinnaren blev det ett lopp av yppersta klass. Världsklass om man så vill.
– Det blev ett genrep inför Elitloppet kan man säga, där både tidigare elitloppshästar och några hästar som är i kommande aspirerar om en plats på Solvalla. Det är inte långt kvar nu och hästarna måste ut och visa att de duger, säger Örebrotravets sportchef Claes Broberg.
Tidigare elitloppsdeltagare i lördagens lopp är fjolårsvinnaren Brioni, succéhästen Prince Tagg och Wishing Stone, som slutade tvåa i ett av försöksloppen till Elitloppet.
Uppstickare som länge matchas för en plats bland högdjuren är G.H. Nemo, Alvena Pele och I Saw You.
Distansen är den rätta så här i månaden maj – engelska milen 1609 meter.
– Alla är ute efter en plats i Elitloppet. Då kan det bli så här bra. Hade på känn eller visste om att de flesta av de bästa var på gång men säker kan man ju aldrig vara förrän det är anmält och klart. Ett fantastiskt lopp. Att Joakim Lövgren skulle anmäla Brioni kom som en liten överraskning. En elitloppsvinnare är inte varje dag man får i startlistorna, säger Claes Broberg.

”Kräver fem-sex streck”
Brioni har inte hittat formen han hade i fjol. Femteplatsen senast i Olympiatravet var en liten besvikelse för kretsen runt hästen.
– Brioni måste räknas som favorit trots att han inte riktigt hittat elitloppsformen ännu. Men det är ingen klar vinnare alls. Om Brioni skulle ha varit som i fjol hade det så klart gått att spika. Nu tycker jag att det behövs fem-sex streck i loppet.
Trion Brioni, Wishing Stone och Prince Tagg är etablerade hästar i eliten med lite varierande grad av form enligt Örebrotravets sportchef. Coming horses som kan ta klivet upp i år är G.H. Nemo och Alvena Pele.
– Jag tycker även att Örebrotravets I Saw You platsar i den senare kateorgin. Han var ruskigt bra senast men trots allt är det en bit från silverdivisionen upp i guld.
Hur tror du loppet blir kört?
– Det kan bli väldigt hård körning från start. Jag tror att både Åke Lindblom och Per Lennartsson är intresserade av ledningen med I Saw You och Alvena Pele. Det blir spännande att se vad utfallet blir av det – till att börja med. Alla utom Wishing Stone har fått bra lägen också och vem som är först i mål är oerhört svårt att säga, säger Claes Broberg.
Storloppet Orebro Intn’l rundar av V75:an, ett lopp över den utslagsgivande distansen tre kilometer som även det vimlar av fina hästar. Vem vinner?
Spring Erom är favorit trots allt. Hästen har gått bra men har en bit kvar till hur han var då han vann det här loppet för två år sedan vilket gör att loppet öppnas upp. Även här har vi ett hemmahopp: Winning Love. Fem-sex hästar höjer sig över mängden. Vill även nämna Indigo Broline, Pitch Command och Eliott Hall. ”Jokrarna” är Pine Alone och Ghetto Blaster.
Streckkrävande lopp, gulddivisionen och Orebro Intn’l. Vad ska spelarna spika då?
– Min spik är Mr Picolit i V75-6. Åke Svanstedts häst var fantastisk i höstas och gjorde ett strålande lopp senast som trea bakom bra hästar. Han tror jag blir svår att slå.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Kommer Brioni att visa nåt i sista sväng?
Nästa artikelIdag kan man kosta på sig att vara en Försiktig Optimist :-)

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.