Inför V86: Berglund med dubbla chanser på hemmaplan

40

Inför V86: Berglund med dubbla chanser på hemmaplan

V86® i Östersund. Då är givetvis hemmatränaren Oscar Berglund redo.
Den här onsdagen selar han ut vinstmaskinen Naheed – och har dessutom en fin segerchans till i Emperor.

Kallbloden sätts i fokus när V86® kommer till Jämtland. Finalerna i Kallblodsderbyt och Derbystoet ska avgöras och dessutom väntar en ny drömduell mellan Odd Herakles och Månlykke A.M. som grädde på moset. Men ser man till varmblodens uppgörelser kan mycket väl Oscar Berglund bli en nyckelfigur. Hemmatränaren har två hästar på V86® som kommer bli mycket betrodda.
Redan i den första avdelningen får vi se 5 Naheed (V86-1). Den tyskfödde sexåringen har utvecklats till en segerstaplare. Hästen kan skryta med 10 segrar på 13 starter inför onsdagens möte. Senast gjorde Naheed comeback, första starten sedan i november, men hade inga som helst problem med att vinna direkt. Dessutom från utvändigt om ledaren.
– 5 Naheed (V86-1) hade inte startat på åtta månader innan förra starten, men det är en topphäst som ju har en otroligt hög kapacitet och det visade han ju. Han var inte direkt vässad inför comebacken men gav ett härligt intryck. Det är jättekul att han är tillbaka, allt känns jättefint efteråt. Det är en ganska så stor och tung häst så normalt borde han gått framåt ytterligare med det loppet men han känns alltid fin i träningen. Kusken kör som han känner för, det är inget som jag oroar mig över, men hästen löper bra från alla positioner det har han ju visat.

Hade vunnit lätt senast utan galoppen
Vi bläddrar fram några sidor i programmet och hittar 9 Emperor (V86-6). Också det en häst från Berglunds stall med näsa för segrar. En sådan såg femåringen ut att ha spetsad på gaffeln i Bollnäs senast, men en snöplig galopp mitt på upploppet satte stopp för tredje raka. Förklaringar finns dock varför hästen felade och nu ges en chans till snabb revansch.
– 9 Emperor (V86-6) galopperade till slut senast och det får jag kanske ta på mig, vi hade lättat honom i balansen och han blev lite rullig till slut. Det var väl ett klassiskt olycksfall i arbetet, han hade ju vunnit väldigt lätt annars och tagit tredje raka. Vi har kollat upp hästen efteråt och inte hittat några fel, utan det var bara att börja leta nytt lopp. Han känns bara bättre och bättre och kändes fantastiskt fin i senaste jobbet på måndagen och vi försöker hitta rätt balans på honom nu. Det blir med lite tyngre framskor och dessutom hänger vi på en jänkarvagn vilket är en plusvariant och så fortsätter han med rycktussar som vi hittills aldrig behövt använda. Hästen går bra bakifrån, tål göra jobbet och är inte beroende av löpningsförloppen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSpår 1 och 4 för Svanstedts Hambletonian-favoriter
Nästa artikelDärför älskar vi travsporten

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.