Inför V86: ”Den långa distansen snarare gynnar honom”

65

Inför V86®: ”Den långa distansen snarare gynnar honom”

Debut över dryga tre kilometer.
Från spår 1 i startvolten hoppas Anders Eriksson leda V86-6 hemma på Solvalla länge med Global Above All.
– Det ser ut som en spännande uppgift för både mig och hästen.

Global Above All är en femårig valack som visat fin kapacitet så här långt och vunnit fyra av elva lopp och tjänat närmare en kvarts miljon kronor.
Men hästen har även galopperat en hel del.
– Det är klart att spelarna alltid ska ta med galopperna i beräkningarna men jag tycker att det funnits förklaringar. Att han galopperat i starten är sådant som kan hända och det lägger jag inte så stor vikt vid, däremot har han galopperat till slut ett par gånger. Första gången var det första gången han gick barfota runt om och det var kanske lite för stum bana, senast tror jag helt enkelt det gick lite för fort, det gick 1.10 sista 500 och som fortast i svängen när han galopperade, säger tränaren och kusken Anders Eriksson.
Global Above All har aldrig startat över 3 140 meter men har gjort två bra insatser då han testat 2 640 meter.
– Konditionsmässig tror jag 3 140 meter ska funka fint med honom. Han har aldrig varit helt tömd efter ett lopp och jag är inne på att den långa distansen snarare gynnar honom lite. Jag tycker att är en intressant uppgift, ett kul lopp.
– Det är klart att jag gärna vill komma till ledningen och sedan försöka hitta ett tempo som passar mig och hästen. Jag tycker att han varit lite gynnad i loppen där det varit lite tempo. För mig gäller det att lägga upp ett tempo som gör det jobbigt för de andra. Det är inte helt enkelt och det krävs lite även av kusken i de här loppen. De får inte komma in i matchen för lätt de som står med dubbla tillägg, i alla fall inte för tidigt i loppet.

Åtgärdad efter senaste starten
Det är nästan en månad sedan Global Above All startade senast.
– Vi passade på att åtgärda honom efter senaste starten, det var inga stora grejer men då fick han en även en liten paus. Han har känts riktigt bra i sina intervaller i sanden och tanken var att han skulle startat på V75® i lördags men vi kom inte med, därför fick det bli det här loppet istället
Gör du några ändringar?
– Nej, det skor och vanlig vagn. Han hade helstängt huvudlag senast men det kan variera mellan helstängt och öppet huvudlag. Jag vill avvakta till efter värmningen innan jag bestämmer mig.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.