Inför V86 (jackpot): Mamban är ordentligt på hugget igen

108

inför v86® (jackpot) mamban är ordentligt på hugget igen

Skadan tog ett tag att läka.
Sedan kom alla efterhängsna förkylningar.
Toppstoet Green Mamba har nu tre lopp i kroppen efter sitt långa skadeuppehåll och avslutningen senast var glimrande.
– Det var den gamla Mamban igen! säger tränaren Jasmine Ising.

Solvallatränaren Jasmine Ising har en klar unghästprägel på verksamheten i stallet på hästanläggningen Julmyra i Heby.
Äldst är tyskan Green Mamba med sina sju år.
Förr förra vintern presenterade hon sig med några topplopp där framför allt segern i V75 på Åby i februari 2020 fastnade i minnet hos travpubliken. Det var då ”Mamban” reparerade en galopp med att svepa ett 15-hästarsfält i tredjespår till en imponerande seger.
Förra våren drabbades hästen av en gaffelbandsskada och kom inte igång igen förrän nu i höstas med några trevande starter.
I mitten av oktober spurtade stoet återigen mycket inspirerat till en fjärdeplats i Solvalla V86 och visade då att hon är på väg tillbaka igen.
– Jag är lite dåligt påläst på vad hon möter på onsdag men med senaste insatsen i bakhuvudet vill man ju tro att hon är tillbaka och att det kan bli en seger igen. Hon slog sig på ett knä och galopperade kort efter start när Per (Lennartsson) skickade iväg henne men var ju hur fin som helst sedan, säger Jasmine Ising som jobbar ihop med sambon Patrik Fernlund i stallen på Julmyra.

Ofta förkyld
Green Mamba var länge konvalescent för en gaffelbandsskada. När den läkte ut och hon kunde börja träna igen har förkylningar stoppat upp planeringen.
Jasmine Ising har varit nöjd i omgångar med hur stjärnan känts i träningen…
– Men just när man trott att hon varit på väg tillbaka har hon blivit förkyld igen. Vi har haft mycket i stallet som har gått runt och hon har varit en av dem som drabbats oftast. Hon måste ha lite dåligt immunförsvar.
Efter senaste starten har väl hästen varit struken för just en förkylning?
– Både vi och Lennartsson har varit jättenöjda med hur hon känts och uppträtt. Hon är pigg och glad och sugen på att tävla igen. Men visst…så blev hon sjuk igen. Känslan efter senaste loppet var annars att ”nästa gång vinner hon”. Men det var bara en liten förkylningssväng där och hon behövde bara stå över en vecka och sedan har hon tränat på som vanligt ett tag och känns väldigt fin. Jag tror att hon ska vara tillbaka i form igen, säger Jasmine Ising.
På onsdag blir det start i ett stolopp på Solvalla (V86-6) och det är skor på som gäller från första december för alla hästar i Sverige. En fördel för Mamban? 
– Hon har ju trivts väldigt bra på vintern. Även om hon kanske är bättre då hon får gå barfota fram så tror jag att de flesta andra som går barfota i loppet är mer missgynnade än vad hon är av att behöva gå med skor. Vintern och skor på fötterna påverkar inte henne lika mycket som konkurrenterna kanske.
Hur närmar ni er den här starten – tänker ni att hon ska vara med i striden?
– Jag tror ju det. Känslan är positiv. Hon borde få en vettig position från femtespåret. Hon var bra i ett lättare rundbanejobb i torsdags. På måndagen får hon gå lite lätt på rakbanan bara.
I V86-4 har ni 6 Luca Vialli Boko till start. Kan man kalla treåringen ett problembarn?
– Jag vet inte om Ready Cash-blodet i honom har börjat rinna till. Om han börjar förstå vad han ska göra på banan och börjar spänna sig lite av det. Det har varit många galopper och Luca måste börja ”hitta in på banan igen” om man säger. Gör han det har han ju visat att han är bra. Spår fyra är normalt ett dåligt spår men han blir hjälpt av att han har han en rygg inne i själva volten och jag tror att det får honom att slappna av. Vi byter från ett cant see-back-huvudlag till ett öppet nu. Näst senast var Per fundersam: ”han känns finare än någonsin och ändå galopperar han”. Men det borde vara en mognadsprocess.
En ständig outsider?
– Green Mamba borde vara en bättre chans. Men funkar Luca Vialli Boko borde han ha bra chans också. Jag skulle inte spika någon av dem om jag vore spelare men jag skulle strecka båda.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSkor på i travet från 1 december
Nästa artikelV86 fyller 10 år

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.