Inför V86 – Nu kan det bli revansch

130

Inför V86 - Nu kan det bli revansch

Jättetalangen Enterprise kördes passivt och blev fast i Sverige-debuten.
Nu kan det bli revansch för fjolårets Hambletonian-trea som är favorit i V86.
– Hästen känns bättre än någonsin i jobben. Jag är supernöjd med honom, säger tränaren Stefan Melander.

Enterprise vann ett försök till Hambletonian förra året och blev trea i finalen med krafter kvar. Totalt blev det sex segrar, ett andra- och ett tredjepris på tolv starter under fjolåret. Efter avslutad säsong i USA flyttades hästen till Stefan Melander under senhösten. Fyraåringen kom till Sverige med 2,2 miljoner kronor på kontot och ägs av fotbolls- och tv-profilen Hasse Backe, Unibet-grundaren Anders Ström och sportjournalisten Lasse Granqvist.
För en vecka sedan gjorde Enterprise debut på svensk mark och det var i ett V64-lopp på Solvalla. Hästen var storfavorit men kördes passivt av Per Linderoth och efter en resa i tredje par invändigt fick han aldrig chansen. Enterprise gick i mål med krafter kvar och Linderoth förklarade efteråt att han inte ville trycka av hästen från start i årsdebuten eftersom han tyckte att han var för laddad efter defileringen och ville inte riskera att hästen blev het.
– Därför höll jag mig lugn och ville inte ge mig in i någon kubbning om ledningen. Sedan började det väsa lite i halsen på honom. Jag tror kanske att spelarna är besvikna men jag tror inte att ägarna och tränaren är besvikna, sa Per Linderoth direkt efter loppet.

”Har aldrig känt honom så här bra”
Nu är det dags för en ny start för Enterprise och det sker i onsdagens V86-tävlingar som delas mellan Bergsåker och Solvalla. Enterprise startar i den sjunde avdelningen och har innerspår bakom bilen. Han körs återigen av Per Linderoth och när vi kollar med tränaren Stefan ”Tarzan” Melander låter han väldigt nöjd med hästen.
– Det är alltid lite svårbedömt när hästarna kommer tillbaka efter ett så långt uppehåll och Per valde att ge honom en snäll resa. Han har gått ett jobb efter den starten och jag måste säga att hästen kändes väldigt, väldigt bra. Man är alltid lite orolig när de inte har startat på länge och ibland kan det bli något bakslag efter loppen. Men här känns det verkligen som att han har tagit loppet på rätt sätt, säger Stefan Melander.
– Jag har kört ganska många jobb med Enterprise under vintern och jag måste säga att så här bra har jag aldrig känt honom. Det kändes bättre än någonsin.

”Känns fruktansvärt stark”

Om du beskriver Enterprise, hur är han som individ?
– Det som är positivt är att han känns så fruktansvärt stark. Många gånger är det så att amerikanska hästar som bara har gått en mile i loppen, kanske inte lägger av, men de räknar stegen och är väldigt inställda på att springa 1600 meter.
– Men det känns inte som att det är så med den här hästen. Jag tror inte att han stannar när det har gått en mile utan springer tills loppet är slut. Jag tror att han går hela vägen och inte har några problem med full distans. Det är också viktigt för kommande uppgifter och nästa start blir i kvalet till Kungapokalen, säger Tarzan.
Vad säger du om uppgiften i V86-7? Körs han i ledningen den här gången och vinner?
– Per får lägga upp det som han vill men den här gången har han kanske inte något val. Hästen kan öppna ganska bra om man trycker iväg honom men det var ju det som Per inte ville göra senast. Risken finns ju att han drar på då.
– Om bara startbilen går undan och inte kör för sakta så tror jag att han har bra chans på ledningen. Det ser spännande ut och jag är i alla fall väldigt nöjd med hästen. Det blir inga ändringar, säger Stefan Melander.

”Man ska passa Kabanoss”

Vad säger du om stallets övriga V86-hästar?
– De tre stona som vi har med i samma lopp (V86-8) är inte så tokiga för klassen och de är klart på gång. Alfa Mare satt fast i årsdebuten och det har krånglat lite för henne och hon har haft en del otur. Hon behöver nog ett smyglopp för att räcka men får hon det är hon rätt så vass. De andra två, Digital Flash och Soaring, är på väg uppåt i form och är inte helt borta. Man kan inte såga någon av hästarna.
– Jag tycker heller inte att Level Change (V86-4) är helt borta. Hästen har haft dåliga spår varje gång en längre tid och står nu klart bättre till. Han kommer i alla fall inte att vara näst sist i mål som jag såg att han var rankad i en tidning.
– Sedan tycker jag att man ska passa Kabanoss (V86-6) som har bra form och som har varit ute och mött betydligt tuffare hästar än han möter nu. Det är bara att titta vilka hästar som han har mött i varje start i år och jämföra med det här loppet.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.