Inför V86: Stig H optimist i comebacken

188

joyland

Segermaskinen Joyland Park gör efterlängtad comeback och är en av tre V86-favoriter från Stig H Johansson stall den här veckan.
– Han känns som han ska i jobben och med tanke på det han kan i grunden bör han räknas som ett tidigt segerbud, säger Solvallatränaren.

Stig H Johansson har laddat rejält den här veckan och selar ut hela tio hästar på V86. På förhand ser det också ut som att hans trio Bret Boko, Motivated Hanover och Joyland Park blir klara favoriter i sina lopp.
På egna hemsidan har Stig H gått igenom hästarna och han säger så här om onsdagens chanser.
Essien (V86-2) har fått helt fel läge nu och distansen är inte heller hennes bästa. Hon står annars bra inne i loppet och formen är okej. Jag gör mig inga segerförhoppningar och vi är nöjda med pengar.

Mest streckad av alla på V86
Bret Boko (V86-3) är en häst vi haft mycket stora krav på och han har väl inte riktigt levererat som vi vill. Han har haft en del otur på vägen. Han är den bästa i grunden av våra hästar i det här loppet. Normalt sett borde det vara en av de som kommer att vara med i segerstriden här.
Baretta Boko (V86-3) har gjort två klart bra lopp efter lång vila. Han verkar ha tagit dem på rätt sätt och om det klaffar kan även han vara ganska långt framme den här gången.
Motivated Hanover (V86-4) var mest streckad av alla V86-hästar på torsdagseftermiddagen. Frågan är hur det sexåriga stoet löser innerspåret bakom startbilen?
– Hon är fortsatt i mycket bra form men läget är klurigt då det kan bli svårt att hålla ledningen. Om det skulle lösa sig skapligt så är hon utan tvekan en av de som ska ha bra chans att vinna loppet.

Vann i debuten
Chapeau
(V86-5) skötte sig perfekt i sin tävlingsdebut 2 maj då han tidigt tog hand om ledningen och vann i skönt avslappnad stil. Nu gör han första starten bakom bil.
– Det är en fin häst som jag var nöjd med i debuten när han vann. Han var lite oskärpt men visade i alla fall bra uppfattning. Han har ett läge som bör passa honom fint och det kan vara en som duger en bit igen. Det här loppet är annars svårbedömt men det finns flera fina hästar med så vi får vara nöjda om han gör ett bra lopp och kanske tar en plats.
I samma treåringslopp har Solvallatränaren ytterligare två hästar till start.
Quick Freeze (V86-5) ryckte upp sig rejält senast vid segern. Det var en klar plusvariant från hans sida. Jag tror inte att han riktigt ska kunna matcha Chapeau som är vår bästa chans i loppet.
Strosa (V86-5) är med och plockar pengar och går okej men nu har hon fått ett alldeles för svårt läge i ett lite hårdare gäng än tidigare. Här är vi jättenöjda med pengar.

Comeback efter hovbensfraktur
V86 är ett försök i Diamanstoet och Lexus Broline (V86-6) var tvåa ett liknande lopp senast i Årjäng bakom Braås Palema
– Jag tycker att hon har gjort det bra i stort sett varje gång. Hon är bra inne i loppet och har ett perfekt läge. Det finns flera riktigt bra hästar med i fältet men jag tror ändå att hon ska kunna göra sig gällande i tätstriden med tanke på formen.
Joyland Park (V86-7) har vunnit sju av nio starter i karriären och gör nu comeback efter skada. Trots att det är sju månader sedan han startade senast ser han ut att bli favorit.
– Han har varit ifrån länge efter att han haft en hovbensfraktur. Det var en skada som tog lång tid att läka ut men nu känns han som han ska i jobben även om han inte är någon glänsare. Han är hygglig från start utan att vara någon snabbstartare. Med tanke på det han kan i grunden så bör han räknas som ett tidigt segerbud.

Blek i kvalet till Kungapokalen
Sist ut av Stig H Johansson tio V86-hästar är Cao Dai (V86-8) i ett fyraåringslopp av hög klass.
– Han var blek i försöket till Kungapokalen på Åby men den dagen var det ingen av mina hästar som levde upp till vad de kan. Han är naturligtvis mycket bättre än han visade den gången. Nu är han ute i ett riktigt tufft sällskap och läget är inte heller det bästa. Det kan möjligen vara en outsider på det han kan i grunden.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför Elitloppet: Del 2
Nästa artikelNästagångare 16-17 maj

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.