Inför V86: Toppchanser för Nurmos

213

imagenurm

Han har rivstartat det nya året och toppar tränarligan.
Inför V86-tävlingarna har Timo Nurmos det väl förspänt.
– Jag tycker att vi har två, tre jättebra chanser. Och ytterligare några som inte är helt borta, säger han.

Timo Nurmos blev tränarchampion på Solvalla i fjol då han för andra gången petade ner Stig H Johansson ifrån tronen. Stall Nurmos gjorde för övrigt sitt tredje bästa år någonsin med totalt 23,7 miljoner kronor inkört.
Det nya travåret har börjat i samma takt. Trots att stallet haft problem med halsinfektioner de senaste månaderna så har de hästar som varit friska tävlat mycket bra. Och infektionerna verkar man nu ha fått bukt med.
– Året har börjat mycket bra med många segrar och mycket pengar inkört. Det ser klart bättre ut nu vad det gäller halsinfektionerna och nästan alla är friska. När hästarna var sjuka var jag väldigt noga med att kolla upp dem innan. De som inte var friska blev strukna men de som har startat har tävlat mycket bra, säger Timo Nurmos.

Vinner nästan var tredje start
Finländarens hästar vinner lopp i nästan var tredje start de gör. Och hittills i år har hälften av de som har startat varit bland de tre främsta. Nurmos leder klart tränarligan på Solvalla och toppar den allsvenska tränarligan med lika mycket inkört som Stig H Johansson, 1,1 miljoner kronor.

Heta chanser på V86
Inför onsdagens V86-tävlingar ser det intressant ut för Timo Nurmos. Han selar ut åtta hästar och på förhand ser flera av dem ut att ha spännande uppgifter.
– Jag tycker att vi har två, tre jättebra chanser. Sedan finns det ytterligare några som inte är helt borta, säger han.
Men tillägger snabbt som en liten gardering:
– Det är små marginaler och inte lätt att vinna på Solvalla.

”Kan vinna när som helst”
Så här säger Solvalla-tränaren om sina V86-hästar.
– Scargel (V86-1) har varit mycket bra i två lopp efter vila. Han närmar sig toppformen och känns så bra nu att han kan vinna när som helst. Formmässigt är han den bästa av mina två i loppet och han måste räknas. Barfota runt om.
– Embassy Caviar (V86-1) hade halsinfektion senast och fick vila lite. Han har tränat på och känns helt okej. Det är en fin häst men läget är dåligt och jag tror att han behöver lopp i kroppen. Det blir troligen barfota runt om ifall banan är bra.

”Gillar honom mycket”
– Caddie Gallant (V86-3) är en jättefin häst som är stark och rejäl. Jag gillar honom mycket och han var helt överlägsen senast med krafter kvar. Normalt sett går han bara framåt ytterligare eftersom han hade stått över för en halsinfektion innan den starten. Felfri måste han ha bra vinstchans och det blir barfota fram igen.
– Kouros Broline (V86-4) är bra i ordning och bättre än resultatraden. Senast gick han med bakskor och fick inget fäste på den dåliga banan. Det är en fin häst som det finns mer utveckling i. Tyvärr dåligt läge nu men har han tur och kommer bra till är han inte borta.
– Albright (V86-5) är en fin häst som är under kraftig utveckling. Hon vann lätt senast och står bra inne i det här loppet. Hästen har tränat fortsatt bra och har bra läge. Hon är en av de som kan vinna. Om banan är fin kör vi nog barfota runt om.

”Har kanonform – bästa chansen”
– Alexis Boko (V86-8) har kanonform och vann enkelt senast med krafter kvar. Hästen känns jättefin och har ett perfekt läge. Hon är snabb ut och står bra inne i loppet. Jag måste vara optimist och tro på jättebra chans. Tillsammans med Albright är hon våra bästa chanser för kvällen. Hon går barfota runt om igen.
– Caddie Elenor (V86-8) har inte startat på länge men har tränat kontinuerligt hela tiden. Hon har inte kommit med i lopp då hon har dåligt med startpoäng. Jag tror att hon behöver lopp i kroppen och dessutom är det stor galopprisk ifrån andraspåret i voltstart. Barfota runt om.
– Global Mix (V86-8) hamnade illa till senast men var kanske lite sämre än tidigare. Hästen känns i alla fall helt normal i jobben efteråt och har varit fin i starterna tidigare. Jag tycker att hon har utvecklats och höjt sig ett par snäpp. Hon är snabb ut så springspåret passar bra men jag tycker att hästen är bättre bakifrån. Hon är inte helt borta och det blir barfota runt om, säger Timo Nurmos.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.