image-2

En av Sveriges mest spännande hästar blir norsk.
Ivar Sånna är såld och ska gå i träning hos Jomar Blekkan.
– Det är många som rycker i en så fin häst, så jag är inte förvånad. Däremot är det inte kul att bli av med honom, säger tränaren Jan Hellstedt.

 

Sällan har en tvåa blivit så omskriven som Ivar Sånna efter fjolårets sanslöst tappra prestation som målfotoslagen i Svenskt Travderby.
För tränaren Jan Hellstedt var det karriärens största framgång, och samtidigt motgång.
Nu tappar han femåringen som är uppfödd och ägd av är Happy People Racing, det vill säga affärsmannen och hårdsatsande travuppfödaren Cemoni Olsson från Tranås, och varit stallets galjonsfigur de senaste åren.
– Ägaren ringde och berättade att han ville sälja hästen. Nu när det är klart förmodar jag att han fick ganska bra betalt, säger Hellstedt som haft sin stjärna stationerad i Frankrike de senaste veckorna med planer att tävla där under vintern.
– Hästen är jättefräsch för dagen och hade flera intressanta lopp i januari. Men nu är han hos veterinären istället för en undersökning, sedan går han iväg.
Kom beskedet som en chock?
– Nej, Cemoni säljer hästar. Han är uppfödare och det han brinner för är unghästloppen. Det var faktiskt lite på gång redan i april, men då bestämde vi oss för att satsa mot Jublieumspokalen (Där Ivar Sånna slutade trea och tjänade 200 000 kronor reds. anm.) istället.
Hur känns det för dig?
– Det är inte roligt, det finns väl ingen tränare som inte saknar en sådan häst. Hade jag haft tillräckligt stor plånbok hade jag köpt honom själv. Men jag är stolt över det jobb jag gjort och kommer att följa honom framöver. Jag äger själv lillasystern Kiara Sånna så jag önskar Ivar all lycka i sin fortsatta karriär, säger Jan Hellstedt.
Enligt travronden.se kommer Ivar Sånna att ansluta till norske tränaren Jomar Blekkans stall nästa vecka och planerna är stora.
– Jag har varit på jakt efter en de senaste tre-fyra åren och nu har jag hittat min flygmaskin. Det är klart att vi måste sikta högt, mot Elitloppet och Oslo Grand Prix, säger Blekkan till travronden.se
Ivar Sånna har segrat i 11 av karriärens 42 starter och sprungit in 3 034 110 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.