Jättesmäll i heat ett av Åby Stora

54

Jättesmäll i det första heatet i Åby Stora Pris.

Finske Midnight Hour städade av sina konkurrenter från rygg på ledaren.

– Jag är inte så chockad över det här, sa hästens tränare Ossi Nurmonen i TV12 efter loppet.

Det första heatet av Åby Stora Pris bjöd på en riktig smäll.

Det när finske sexåringen Midnight Hour vann.

Han var minst spelad i hela loppet, spelad till två spelprocent på V75 och betalade ut över 23 gånger i vinnarodds.

Segerreceptet: rygg ledaren och open stretch.

”Fick ett perfekt lopp”

Det mesta av förhandssnacket till det första heatet av Åby Stora Pris handlade mest om Stefan Melanders V75-favorit Volstead skulle kunna hålla ut sina konkurrenter från sitt innerspår, något han lyckades med. Volstead blev dock väldigt het framme i ledningen med sitt helstängda huvudlag och trots 09,7 första 500 meterna och 11,0 första varvet så var han tidigt slagen.

– Kanske var en besvikelse, jag har fått information om att han behöver fast bana, men det finns inga ursäkter och han var lite seg. Han kanske var en obefogad stor favorit på V75, sa kusken Johnny Takter i TV12 efter loppet.

Bakom Volstead satt finske ekipaget Midnight Hour och Ikka Nurmonen och när den sexårige valacken vreds ner på open stretch så sa det bara pang.

– Han fick ett perfekt lopp, men jag är inte så överraskad. Han har tjänat mest pengar i år av alla de åtta hästarna som är med i Åby Stora Pris. Det är en stark häst och jag är inte så chockad, sa hästens tränare Ossi Nurmonen i TV12 efter loppet och fortsatte:

– Jag hoppas han kan vinna även det andra heatet.

”Det var mitt fel”

Tvåa i loppet slutade Turno di Azzurra som avslutade starkt för Erik Adielsson och trea slutade B.B.S.Sugarlight efter en invändig löpning. Robert Berghs Muscle Hustle, som är klar favorit i det andra heatet av Åby Stora Pris, gjorde bort sig med galopp i första sväng.

– Det var mitt fel, jag körde upp i vagn när jag skulle krypa ner bakom Johnny. Det var klumpigt av mig och jag körde upp i Peter Untersteiners vagn. Hästen kändes annars bra och vi tar nya tag till nästa heat, sa Robert Bergh i TV12.

Heat två av Åby Stora Pris, tillika V75-5, avgörs klockan 17.10. Vinner Midnight Hour även det heatet så har han vunnit Åby Stora Pris och två miljoner kronor, vinner något av de andra sju ekipagen väntar ett skiljeheat mellan de två heat-vinnarna klockan 19.10.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 System till Åby 12 augusti 2017
Nästa artikelMuscle Hustle vann – skiljeheat väntar