– Johan festade till klockan fyra i morse

166

Johan Untersteiner, 33, vann Svenskt Travderby.

Då hyrde han en hel restaurang, festade och badade till klockan fyra på morgonen.

– Jag fattar inte hur han orkat jobba i dag, skrattar pappa Peter Untersteiner till Trav365.

Det var under söndagen på Jägersro i Malmö som den unge proffstränaren Johan Untersteiner skrev in sig i historieböckerna.

Johan hade lyckats kvala in tre hästar till det klassiska och ärofyllda travloppet Svenskt Travderby och han vann också själv med Cyber Lane.

Förutom evig ära och berömmelse och en gul kavaj så var segern för Cyber Lane i Svenskt Travderby också värd fyra miljoner kronor.

Storloppssegern firades långt in på småtimmarna.

”Orkar mer i den åldern”

– Vi hyrde en hel restaurang, vi var drygt 40 personer där. Johan bjöd hela sin personal, och sedan var vi alla möjliga som hjälpt till under vägen, samt vänner och bekanta. Det blev mycket snabbinkallad inbjudning, men stämningen var mycket god, säger proffstränaren Peter Untersteiner, pappa till Johan Untersteiner, till Trav365.

Hur mådde Johan?

– Han mådde bra, jag gick hem vid 00-tiden i natt men ungdomarna fortsatte sedan hemma hos en bekant och höll på till 04-tiden i morse hörde jag, de badade och festade hela natten. Jag fattar inte hur de orkat kunna jobba i dag, de har kört snabbjobb hela förmiddagen. Men man orkar med i den åldern, skrattar Peter Untersteiner.

”Fantastisk grej som hänt”

Peter Untersteiner var själv med i Svenskt Travderby med Sobel Conway, de slutade sjua, först utanför prispengarna.

Hur upplevde du loppet?

– Jag såg det bakifrån och det såg lite dramatiskt ut, jag såg 300 kvar att Cyber Lane började tappa stilen, jag satt två längder bakom då och sökte lucka men hade koll på de framför mig. Då tyckte jag det var tråkigt att Cyber Lane hade en dålig dag, men sedan blev det väldig scenförändrning, säger Peter Untersteiner och fortsätter:

– De tappade ju stilen alla där framme, den ena efter den andra som hade kopplat grepp tappade ju stilen.

Såg du att det var Johan som hade vunnit när ni gick i mål?

– Nej, jag var inte säker på det, de var ju tre hästar i bredd där och jag var tvungen att koncentrera mig på min häst också. Jag tog mig sakta av banan och då hörde jag resultatet i högtalarna och det var en härlig känsla så klart. Det är små marginaler, och att de var på hans sida, det är ju en fantastisk grej som hänt får man säga.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.