Kaj Widell: ”Jag vet inte vad det var som hände”

39

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Kaj Widell

TRAV7 december 2017 11:53

För en dryg vecka sedan tvingades stjärnkusken Kaj Widell till sjukhus i ambulans.

Anledningen: han var medvetslös.

Men läkarna har inte lyckats hitta något fel på 62-åringen.

– Jag vet inte vad det var, och jag har inte känt mig konstig efter det, säger han.

Det var den 28 november i sitt hem som proffskusken Kaj Widell fick kramper och blev medvetslös och fick köras till sjukhus i ambulans.

Väl på sjukhus togs det alla möjliga prover på stjärnkusken.

– Jag är lite trött, jag har hängt här hela dagen, men jag mår mycket, mycket bättre än i morse, så jag tror inte det är någon större fara. Vi får se vad läkarna säger, sa Kaj Widell till Trav365 då.

Redan dagen efter var Kaj Widell tillbaka ”på jobbet” och körde sex lopp på Solvalla, och sedan dess har den flitigt anlitade proffskusken kört på som vanligt.

”Höll på en hel dag”

– Jag vet inte vad det var som hände, läkarna skickade hem mig och jag har inte känt något konstigt efter det, säger Kaj Widell och fortsätter:
– De tog EKG, neurologisk röntgen och alla möjliga prover, de höll på en hel dag, och sedan fick jag åka hem.

De hittade ingenting?

– Nej, de gjorde inte de, och redan dagen efter tog jag en skogstur och motionerade och kände mig som vanligt, och det har jag även gjort efter det, berättar han.

”Det är en färskvara”

Har du själv någon idé kring vad det kan ha varit?

– Nej, det enda som är lite konstigt var att jag hade varit avstängd i två dagar innan det där inträffade och att jag därför hade tagit det lugnare än vanligt, men jag vet inte, säger Widell och fortsätter:
– Annars har jag kört på som vanligt i flera år nu och inte haft något återfall på spriten eller någonting, jag har kört på som vanligt och sedan kommer det här. Det är klart man börjar fundera. Men, jag är bra på att lägga sådana här saker bakom mig, det är inte något som bekymrar mig och jag har som sagt känt mig precis som vanligt.

Kaj Widell har hittills under 2017 kört in över 10,3 miljoner kronor, Widells i särklass bästa år någonsin, och han har genom årens lopp återhämtat sig storstilat från flera bakslag, så sent som 2013 drabbades han av utmattningssyndrom.

– När det gått så bra är det alltid jobbigt att få ett uppehåll, trav är en jävla färskvara. Jag hörde om Kim Eriksson som haft en jäkla otur och jag lider med honom, trav är som sagt en riktig färskvara, som all annan idrott. Det gäller att hålla igång och visa att man är i form, säger Kaj Widell.

7 december 2017 11:53

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.