Katapulten är given som ett singelstreck

21

Framgångarna under V75-racet har varit begränsade.

Planen är att slå till nu, när ingen är beredd.

När de flesta sedan länge tittar åt annat håll.

Mina spikar brakar till spets, sen är det slut.

Kan inte säga att jag imponerat hittills, jag har haft mina problem under de fyra, fem första etapperna under vinter-V75-explosionen. Har tagit slut en bit före mål och fått ägna mig åt återhämtning, att slicka sår,

repa mod och vara min egen psykolog.

Får ändå säga att jag se ljuset i tunneln när finalen är här. Nu ni.

Mina spikar känns nämligen oerhört sunda när jag använder mig av världens äldsta knep för att vinna på trav: spets och slut.

Såg oslagbar ut

✔  V75-1: Duktiga Åbytränaren Christina Medin har en bra häst i Bowling Triple X. Ni kan gärna titta på hans senaste start där han har exakt samma läge som nu, spår tre i ett voltlopp över lång distans. Då satt han i ledningen efter 150 meter och såg sedan oslagbar ut hela vägen.

Ja, jag fattar att det är tuffare nu men hästen går framåt med loppet i kroppen och är på väg uppåt, det är ingen fallande kniv jag försöker fånga. Spik.

✔  V75-2: Här har jag hittat grejer. Nils Oscar Blanche är draget och vi som gillar att investera i andra spelformer kan ha en fin åttaoddsare. Jörgen S Ericssons häst är kvick ut och avslutade som ett skott efter sen lucka senast. Han måste med. Annars vill jag poängtera att Sobel Conway höll strålande efter vila senast och är ett himla tidigt streck.

✔  V75-3: Guldloppet är svårt eftersom de bästa hästarna har noll i form på en skala mellan ett och tio. Eller vi kan i alla fall inte veta hur bra Royal Fighter och Nothingbutclass är i sina comebacker. Attack Diablo frontar och ska köras där så han är het. Underbare Claes Boko blev fimpad i första sväng på V86 senast, gick starkt efter och kan vara på väg tillbaka på allvar.

✔  V75-4: Inte så lätt när 15 lärlingar gör upp och den som har kulor kvar efter sex dagars skjutande använder dem här. Själv får jag ta fram kikarsiktet och välja mina mål. Pharaon Face är i kanonform och laddas för ledningen medan Jager Oaks tar rygg på ledaren och blir farlig med fritt. Fem streck fick jag råd med och det känns tyvärr som jag klampar ut på nattgammal is, trots varningsskyltar överallt.

Ser inga andra alternativ

✔  V75-5: Spets och slut med Charming Soldier. Kan omöjligt se något annat alternativ.

Kåre Axelssons treåring efter Maharajah är som en katapult bakom bilen. Senast såg det nästan ut som han skulle ramma vingen efter 50 meter. Distansen är kort och för en begåvad kille som mig är singelstrecket givet.

✔  V75-6: Indoor Voices var kopiöst spänstig och riktigt bra när hon vann på Solvalla senast och det största problemet nu är innerspår på tillägg. Nu är förstås Örjan Kihlström en okej kusk och det kan gå. Och glöm inte bort att strecka Annabelle Dimanche och ta också med Catch the Cash som var strålande senast.

✔  V75-7: Frankie Brodde har bra chans men jag vill absolut ha med Alfa Light som flög fram i skymundan på V75 senast.

 

Helgens tips

1. 5 Charming Soldier (Mantorp, V75-5)

Startraket i toppform. Leder hela vägen.

2. 3 Nils Oscar Blanche (Mantorp, V75-2)

Jättefin på slutet. Smyger med och blixtrar till.

3. 12 Alfa Light  (Mantorp, V75-7)

Ilsken men sen spurt senast. Kan absolut skrälla.

 

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 3 Bowling Triple X. (res 2–15)

V75-2: 3–2–1–5 (res 9–4)

V75-3: 2–12–6–9 (res 8–1)

V75-4: 6–3–11–5–13 (res 12–4)

V75-5: 5 Charming Soldier (res 1–2)

V75-6: 8–1–9 (res 2–4)

V75-7: 2–12–9–10–7–3–6 (res 5–1)

1 680 rader/840 kronor

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Katapulten är given som ett singelstreck

Föregående artikelTävla & vinn andel i vårt supersystem
Nästa artikelFem tippar V75 till Bjerke 30 december

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.