Krossade konkurrenterna i Prix de Paris

21

upandquick prixdparis

Prix d’Amérique-vinnaren Up And Quick hade stor uppvisning när han krossade konkurrenterna i styrkeprovet Prix de Paris för Jean-Michel Bazire. Foto: Lars Jakobsson.Foto av Kanal 75

Vintermeetingets kung på Vincennes, Up And Quick, imponerade när han vann styrkeprovet Prix de Paris för Jean-Michel Bazire.
För andra året i rad hade Prix d’Amerique-vinnaren stor uppvisning och tog hem förstapriset på 1,7 miljoner kronor.

I Prix de Paris, över mastiga 4150 meter, var Up And Quick storfavorit trots att han svek i senaste starten i Prix de France där han galopperade. Nu var han åter sitt rätta jag och vinnaren av årets Prix d’Amerique var bara bäst när han krossade konkurrenterna. Jean-Michel Bazire var tidigt framme i täten och låg mestadels utvändigt om ledaren efter att täthästarna släppt till varandra i omgångar över de dryga två varven på Vincennes stora bana. Up And Quick övertog befälet på sista bortre långsidan och drog undan i slutkurvan i ett par längders försprång. Konkurrenterna kom aldrig i närheten och Up And Quick gled ifrån över upploppet till en smått överlägsen seger. Den Franc Leblanc-tränade sjuåringen belönades med cirka 1,7 miljoner kronor i vintermeetingets sista stora lopp i Paris. Segertiden blev 1.13,5, vilket var nytt löpningsrekord, och det här var andra året i rad som Up And Quick segrade i Prix de Paris. Tvåa i mål blev Anna Mix, tränas även hon av Franc Leblanc, som gjorde en mycket stark debut i högsta eliten, och trea blev Texas Charm som avslutade starkt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.