LD/DD Momarken 21/3-2014

317

DDTIPSET

Så var det dags för V75 att besöka lusekoftornas och brunostens förlovade land, Norge. Momarken heter banan och den mäter 1000 meter och har ett upplopp som är hela 240 meter långt. Vi ska dock inte dra alltför stora växlar av det då åtminstone en av kurvorna är ganska snäv och det är kanske inte fullt så många lopp som vinns bakifrån som man kan tro. Men en eller ett par kövinnare ska det nog dyka upp. Körspö är förbjudet i Norge och därmed får kuskarna använda tömmarna lite mer. Kan vara värt att ha med i bakhuvudet. Kan nog komma lite regn om prognoserna stämmer.

I LD-1 tror jag 1 Sprite Flight kan behålla spets men frågan är om inte Frode Hamre skickar 7 Georgie Mae framåt och får överta. Hamre som bara tränar halva fältet… Jag tar ytterligare en Hamrehäst, 4 Mustoyevsky, och hoppas det håller med att ta tre av fyra Frode Hamre hästar.

LD-2 har jag feeling att 3 Tom T.Hall leder runt om med Kevin Oscarsson i sulkyn. Tom T.Hall såg riktigt fin ut senast när han blev fast med rubbet.
Jag dubblar dock med en som jag tror kan utmana över det långa upploppet: 9 Super Bob. Har sett ett par av hans lopp och jag tycker han gör det bra. Kan göra en del jobb själv och han går hela vägen in i mål.

LD-1: 1,4,7
LD-2: 3,9
Min raka LD: 7-3
Min roliga LD: 1,4,7-9

V4-1 är ett montélopp där jag tycker man ska ge 10 Bullchip en chans. Inte så tokig häst som gjort det bra i montén.
DD-1 avgörs till stor del i starten. Om Jansson kan hålla upp spets med 1 Francais Du Gull så bör han bli svårslagen men jag vill ändå testa att fälla honom då han kanske inte är jämnheten själv. Två hästar tar jag bakom: 3 Hitchcock och 7 BWL Champion. Hitchcock har gjort några riktigt fina insatser och ska laddas rejält här.
BWL Champion kommer att avsluta riktigt bra över upploppet och jag hoppas han sitter i andra eller tredje par utvändigt.
Står över 9 Oasis Bi som jag har fått för mig inte är en riktig sprinter. Kan ju såklart ha väldigt fel…

1 More Than Enough kan inte svara upp innerspåret och jag hoppas man stänger inne honom och därför tänker jag chansa bort honom.
3 Mr Turbo Triss tar hand om spets och Glenn Elo aviserar att han inte släpper spets i första taget. Låter som att han kommer få lite hugg från 5 Megamuscle som ska tryckas av från start och därför chansar jag bort även dessa två som jag hoppas kör mot varandra.
Tre hästar får plats på kupongen: 6 KLM Buymethemoon, 10 Huge Star och 11 Sejr Gammelsbaek. KLM Buymethemoon får tipset. Jag gillar den hästen och han kan spurta riktigt vasst. Hoppas Haugstad får en vettig position för då kommer KLM Buymethemoon avsluta i hög fart och vara först över mållinjen.
Huge Star har bra form och är gynnad av det långa upploppet. Räknar med att han är bland de tre.
Sejr Gammelsbaek låter Frode Hamre riktigt nöjd med och säger att det är stallets bästa chans på lördag. Det ÄR en riktigt bra kuse och med lite tempo på loppet så kommer Sejr Gammelsbaek att vara med dom på målfotot.

DD-1: 1,3,7
DD-2: 6,10,11
Min raka DD: 7-6
Min roliga DD: 3,7-10

3 Stormysky i V75-1 låter Ulf Ohlsson uppåt på och även stallet andas optimism. Snabb ut och får Ohlsson mygla bort en bit så kan det hålla.
2 Roxy Hill i V75-2 är Flemming Jensens bästa chans på lördag enligt en intervju med Jeppe Rask i stall Jensen. Jag skulle dock inte spela utan 3 Send In The Clowns och framförallt 11 Formation som troligtvis ska tävla barfota runt om.
5 Nalda Nof ska ju normalt sett vinna V75-3 men frågan är om hon kan stå mot 11 Braås Palema. Knallform på henne och det är en tuffing.
V75-5 känns öppet och spelvänligt. Jag spelar inte utan 7 Eastwind Cooper och 10 Oldwildwest. Oldwildwest tycker jag har sett rätt så fin ut på slutet.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens Dubbel Romme 21/3-2014
Nästa artikelNästagångare 21-23 mars 2014 inkl. V75