Leif Witasp inför V75 på Rättvik 1 augusti

54

image-3

Hallå där…
…Leif Witasp som har en fullspäckad helg att se fram emot hemma i Rättvik. Tävlingar på fredag kväll med Witasp/Fricks Familjeutmaning och V75 på lördag. Dessutom har stallet sin hästägarfest som är vida känd i travkretsar. Hur är läget inför helgen?

– Det är bra och vi hoppas på fint väder förstås.
Först till festen, hur är upplägget?
– Vi har lite mat och annat under tävlingarna på lördagen och sedan grillar vi på kvällen och har även lite tävlingar. Det brukar vara väldigt uppskattat och det är mycket skratt. På söndagen har vi en golftävling…för dom som är pigga då. Det brukar faktiskt vara ett par strykningar varje år. Ja, en del har lite dålig distansförmåga, ha-ha!
Nu till V75, får du segerdefilera inför hemmapubliken tror du?
– Tyvärr fick Cool Keeper (V75-3) ett dåligt spår och det är klart att vi är utlämnade till vad dom andra hittar på. Jag var nöjd med hästen senast, även om han pustade lite väl mycket efter mål och det oroade mig lite. Vi har kollat upp honom och allt ser bra ut och hästen känns fin i de lugna jobb han får. Jag hade tussarna kvar och jag det var så att han behövde det loppet i kroppen helt enkelt.
1640 meter med bil är förutsättningarna i Ego Boys Minne, V75-3. Taktiken från åttondespåret?
– Cool Keeper är bättre när han har hästar på bägge sidor och jag får se hur jag lägger upp taktiken. Jag får väl köra till en bit och se vad vi hamnar. Jag tycker att han är en av dom som kan vinna.
Hur ser framtiden ut för honom?
– Målet har varit Jubileumspokalen i augusti och det står fast. Jag hoppas att han ska vara som bäst då. Så är tanken i alla fall.
Du har också Stein Daylight (V75-1) till start i V75-1, formen?
– Den är faktiskt väldigt bra. Han satt fast senast och kändes riktigt fin. Det är jättebra hästar emot och vi måste ha en hel del tur från det där spåret. Jag tycker att Stein Daylight är en outsider.
Till sist – vem vinner kuskmatchen ”Familjefighten” på fredag, en kuskmatch där du och din dotter Kajsa bildar ett av fyra familjelag?
– Det hoppas jag att vi gör förstås, det är mycket prestige och då vill man verkligen vinna.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.