Maharajah positiv i skymundan

214

mahhapos

Under söndagen avgjordes det sista genrepet inför Prix d’Amerique i Paris.
Prix de Belgique, med en halv miljon kronor till vinnaren, såg en norske hästen Yarrah Boko i topp.
Svenske Maharajah slutade oplacerad med plus i kanten efter en avvaktande löpning.
– Ett mycket positivt besked även om placeringen givetvis kunde varit bättre, sa tränaren Stefan Hultman.
Uppladdningen inför årets upplaga av Prix d’Amerique är inne i sin slutfas. Under söndagen avverkades det sista förberedande loppet med stjärnhästarna inför den stora drabbningen om två veckor.
Yarrah Boko, tränad av norske Trond Anderssen, vann Prix de Belgique till glada 22 gånger pengarna i odds. En stor triumf för norrmannen.
– Vi är naturligtvis mycket glada. Det här blir spännande inför loppet om två veckor, sa Trond Anderssen som rankade segern som sin största i karriären.
Loppet gav även positiva besked för Sveriges del. Visserligen slutade Maharajah bara nia och utanför prispengarna. Men det var inte placeringen som var viktigast den här gången – utan hur hästen kändes och såg ut.
Kusken Örjan Kihlström inledde från 25 meters tillägg med Maharajah och stannade längst ner i fältet nästan hela loppet.
– Det var först vid utgången av sista sväng som jag lät honom sträcka ut ordentligt. Visst hade jag hoppats på att delta lite mer i loppet. Men nu hamnade vi väldigt långt bak samtidigt som det blev ett väldigt konstigt lopp där de andra inte körde någonting i andraspår, sa Örjan Kihlström i telefon från Paris en stund efter målgången.
Betygsätt hästens insats.
– Jag är helt nöjd med honom. Loppet blev inte så roligt men hästen känns så bra han kan göra. Jag har ingenting att klaga på.

Hultman nöjd med pulsen
Stefan Hultman gladdes åt att se sin häst gå som fortast över upploppet. Solvallatränaren har precis tagit pulsen på Maharajah när vi får honom på tråden.
– Det här var exakt det svar jag ville ha. Han gick 1.10,2 sista 1 000 utan Örjan körde en meter. Hur snabbt han gick sista 500 vet jag inte än. Men han gick snabbast av alla i loppet, 1.13,2 och hade 82 i puls efteråt, det är ungefär som han gått ett 25-jobb (lugnt träningstempo).
Om du summera dagens intryck?
– Jag tycker det här var ett mycket positivt besked även om placeringen givetvis kunde varit bättre. Nu ser vi fram emot Prix d’Amerique, sa Stefan Hultman

”Så där” tyckte Kolgjini
Yarrah Boko bjöds ett vilsamt invändigt lopp av Pierre Vercruysse som efter att ha släppt ledningen hamnade i tredjeparet invändigt med hästen.
Den norske hästen fick fritt spelutrymme på upploppet och avgjorde i en tät slutstrid på kilometertiden 1,13,3 över 2850 meter. Tvåa Roxana de Barbray och trea loppets favorit Royal Dream som fastnade i gröten och fick fritt på innerspår först kort före mål.
Lutfi Kolgjini körde offensivt med Juggle Face och tog hand om ledningen efter en bit. Sjuåringen var en slagen häst i början av upploppet och kom in på en sjätteplats.
– Juggles insats var inte mer än ”så där” tycker jag. Men det beror nog på min egen insats som tränare. I träningen tar han nästan inte i någonting och borde ha haft ett lopp i kroppen efter att inte ha startat på en månad inför det här. Men vi tar dem i Prix du Luxembourg i stället, sa Lutfi Kolgjini, syftande på det stora dan före dan-loppet på Vincennes som körs lördagen under Prix d’Amerique-helgen.

Mikael Wikner & Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelJanne Jackpot och snikspåren
Nästa artikelLudde tog en plats i PDA

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.