Månprinsen A.M. vann på 1.19,8

43

image-5

Månprinsen A.M. hade en suverän uppvisning när han spurtade hem Sleipners Elitlopp i Bollnäs.
Via en mäktig avslutning var han helt överlägsen på tiden 1.19,8/1640 meter autostart.
– En fantastiskt härlig häst och jag satt bara och åkte, sa tränaren Gunnar Melander.

Kallblodskungen hade spår tio över sprinterdistans och hamnade i fjärde par utvändigt. Men tempot var högt uppskruvat i täten där Micael Melander eldade på bakom Mel Odin. Han inledde med 1.20,4 första 500 och öppnade första varvet på 1.20,2. När Gunnar Melander lossade iväg Månprinsen A.M. dryga sexhundra meter kvar så flög stjärnhästen förbi fältet i ett nafs. I mitten av sista sväng var han uppe hos ledarhästen och kopplade snabbt greppet. Sedan handlade det bara om uppvisning över upploppet där Månprinsen A.M. stack undan till en imponerande seger. Segertiden blev strålande 1.19,8 över distansen 1640 meter med autostart. Förstapriset var 100 000 kronor och tvåa blev Mel Odin som höll bra.
– En fantastiskt härlig häst och jag satt bara och åkte. Nu laddar vi för heatloppet i Romme och sedan längtar jag efter duellen med Lannem Silje hemma på Dannero. Hon är ett unikum så det ska bli roligt, sa Gunnar Melander.
Månprinsen A.M. har tagit sju segrar på åtta starter i år. När han inte vann så kom han tvåa i Elitkampen på Solvalla bakom Lannem Silje. Totalt har den åttaårige hingsten tjänat 4,2 miljoner kronor i karriären.

Enkelt för Ed You – ”Inken” ströks
I tisdagkvällens snabblopp i Bollnäs så kom aldrig Digital Ink till start. Stefan Melanders stjärnhäst var struken för en sårskada. Istället var det Ed You som var segermogen med ett lopp i kroppen efter en lång vila. Han försvarade innerspåret bakom bilen och efter en snabb öppning kunde Robert Bergh köra väldigt långsamt en bit. Ed You hade sedan inga problem att gå undan till en enkel seger på tiden 1.12,8 över distansen 2140 meter med bilstart. Förstapriset var 100 000 kronor för hästen som delägs av Daniel och Henrik Sedin. Tvåa i mål blev Quid Pro Quo som hade krafter kvar efter ett lopp i rygg på ledaren.
– Han var mycket förbättrad och rappare idag och blir bara bättre om han får göra två sådana här lugna lopp. Jag funderar på Gotlandslöpningen nästa onsdag, sa Robert Bergh om Ed Yous nästa uppgift.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.