”Med Örjan Kihlström i vagnen blir väl hästen 30 meter bättre”

202

med Örjan Kihlström i vagnen blir väl hästen 30 meter bättre

Fyra raka segrar på hemmabanan norr om polcirkeln.
Hur norske kallblodet Polar Northug ska stå sig i konkurrensen i V75 i Boden på lördagen är svårbenat för tipsexperterna.
– Det är väldigt vanskligt för mig att värdera chanserna – med Örjan Kihlström i vagnen blir väl hästen 30 meter bättre också, säger tränaren Alf Einar Jörgensen.

Alf Einar Jörgensen är tränare på världens nordligaste permanenta travbana i Harstad i Nordnorge. I helgen reser han 65 mil norröver till Boden för lördagens V75-tävlingar.
Med sig i lastbilen har han sexårige valacken Polar Northug – en segermaskin med 26 segrar på 56 starter. Triumfer som till större delen bärgats i något som brukar kallas ”enklare konkurrens”.
Kallblodsloppet på V75-kupongen under midnattstravet i Boden på lördagen är det tuffaste Polar Northug varit ute i. Sättet hästen tagit sin segrar på och den höga segerprocenten måste ändå tas i beaktande.
Tränaren Alf Einar Jörgensen sitter inte inne med några svar menar han.
– Det blir väldigt tufft naturligtvis och vi kan inte riktigt tro på seger. Men jag reser med en häst för att prova i alla fall. Myr Faksen är en från samma bana och den är bättre. Men Polar Northug är väldigt bra han också och kan säkert ta över här i Harstad när Myr Faksen blir äldre, säger Alf Einar Jörgensen.

”Neråt 1.24”
Polar Northug är startsnabb och har dessutom begåvats med ett springspår. Dessutom har den norske gästen en av världens bästa kuskar i vagnen.
– Han är väldigt travsäker, väldigt startsnabb. Jag tror att han kan gå neråt 1.24 i loppet på lördag, säger tränaren.
Alf Einar Jörgensen har varit professionell tränare i Harstad i 20 år och har sysslat med trav och hästar i sammanlagt 35 års tid.
Polar Northug är en av de bästa hästar han kommit i kontakt med och en seger i V75-4 i Boden på lördagen skulle bli karriären största.
– Polar Northug är som sin namne i skidspåret mycket stark till slut. Det är så svårt att uttala sig om chanserna. Jättesvårt! Men ska man gardera loppet bör man nog ha med honom om man tar fyra-fem hästar på kupongen. Tangen Haap är en mycket bra favorit och Art Nökkve har slagit vår häst i Harstad ett par gånger för något år sedan.
Örjan Kihlström kör på lördag vilket vanligtvis brukar vara ett stort plus – eller vad säger du?
– Hästen blir väl 30 meter bättre med Örjan Kihlström i vagnen! säger Alf Einar Jörgensen halvt på skämt. Jag hade aldrig träffat Kihlström förrän jag stötte på honom i september under derbydagen på Bjerke och berättade då att jag hade en bra häst som skulle starta i Boden i sommar och undrade om han ville köra. Jag vet inte om han minns vårt samtal men han kör på lördag i alla fall.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelPå lördag ska Propulsion försvara fjolårssegern
Nästa artikel”Herregud vilken häst dom har…”