Montéstjärnan blir omgångens favorit

50

Monté tar plats på V86 under onsdagen.

Då blir montéstjärnan Nantucket och Sofia Adolfsson omgångens största favoriter.

– Det är klart det blir extra nervositet, men jag känner mig lugn och trygg bakom Nantucket, säger Sofia Adolfsson till Trav365.

Elvaårige Nantucket har skördat stora framgångar i monté de senaste säsongerna.

I fjol tog han åtta segrar på elva försök och sprang in över 630 000 kronor.

Under onsdagen tar monté plats på V86-spelet och då blir montéstjärnan Nantucket hela V86-omgångens största favorit tillsammans med Sveriges vinst- och segerrikaste ryttare Sofia Adolfsson.

”Jättebra segerchans”

Nantucket gjorde för drygt två veckor sedan comeback efter åtta månaders frånvaro på grund av skada i ett gaffelband, då slutade han tvåa i Olympiamontén på Åby.

– Han var fantastiskt bra då, verkligen. Han gör ett jättebra lopp och det var den lilla, lilla formen som saknades för att han saktade ner lite till slut och inte vann loppet, normalt så tror jag inte att han släppt Hamras One More förbi sig om han varit i full form, säger Sofia Adolfsson till Trav365 och fortsätter:

– Han hade bara gått ett banjobb i 1.20-fart inför det loppet så vi var jättenöjda med honom, och nu både tror och hoppas jag att han kommer vara ännu bättre med det loppet i kroppen.

Hur ser du på era chanser i V86-4?

– Jag tycker det ser bra ut, det är några som gör första starten i monté och några vana montéhästar och man får så klart inte räkna bort någon, men jag tycker det ska vara jättebra segerchans.

Revansch i Montéeliten?

Vad säger du om att ni blir hela V86-omgångens största favoriter?

– Det är klart det är extra nervositet, det är stor prissumma, många som kommer titta, och det är klart man vill att det ska gå bra. Man vill också att det ska se snyggt ut och bli ett bra lopp över lag, det tror jag alla vi som rider det här loppet vill, säger Sofia Adolfsson och fortsätter:

– Att vara så klara favoriter i ett av de största streckspelen, klart det känns lite extra, men känslan som hästen gav mig senast och så som han gick, så känner jag mig både lugn och trygg bakom honom. Jag vill inte byta häst med någon annan.

Nantucket vann just det här loppet som klar favorit i fjol, och gick sedan ut och blev tvåa i Montéeliten under Elitloppshelgen. Jagas det revansch i år?

– Det är väl förhoppningen om han tar det här loppet lika bra som comebacken senast, men han har ju haft en skada så man vågar inte ropa hej ännu, att han bara kan tuffa på. Jag och tränaren Mercedes Balogh har inte spikat något, men det är klart att de inte skulle ta ut honom här om de inte har tanken på ett till kortlopp om två veckor, säger Sofia Adolfsson.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet