Mosaique Face känns allmänt uppåt enligt stallet

111

Mosaique Face känns allmänt uppåt enligt stallet

Mosaique Face har haft en motig säsong men känns allmänt uppåt enligt stallet.
Av kvartetten hästar till start i V75 på lördagen förlitar sig tränaren Lutfi Kolgjini mest på den åttaårige tuffingen med dryga 13 miljoner på kontot.
– Han känns jättefin i jobb och kommer att gå med ett stängt huvudlag för att hålla skärpan från innerspåret.

Efter torsdagens lättfunna rad skickas 6,1 miljoner kronor extra i väg till Halmstads andra dag i sommarmeetinget – där en ensam vinnare på V75 enligt prognoserna kan kamma hem 27 miljoner kronor.
Lutfi Kolgjini bedömer att stallformen är helt okej. På torsdagen vann Rajesh Face ett av uttagningsloppen till Sprintermästaren och Partizan Face trekilometerslopp ingående i V75.
– Stallformen har det inte varit något större fel på. Däremot har vi haft otroligt dåliga spår rätt så länge, men hästarna har ju levererat ändå, säger Kolgjini.
Mosaique Face vann dubbla derbyn för fyra år sedan och har en andraplats i Elitloppet som merit under karriären.
Under juni startade hästen i såväl Östersunds som Bodens storlopp, utan att tjäna en krona. I Norrbottens Stora Pris tröttnade hästen totalt i ledningen och har fått ta det lugnare efter det.
– Det var lite för tufft att starta honom med bara en veckas mellanrum med tanke på att han inte hade haft lopp i kroppen på ett par månader före det. I Östersund galopperade han i den sista kurvan då han blev lite rullig av att gå barfota. Att det var seger som rök i det läget måste vem som helst som kan lite om travsport ha sett, säger Lutfi Kolgjini.

Tror på ett topplopp

Efter en lugnare tillvaro i några veckor kändes den trettonfaldige miljonären enligt Lutfi helfin i tisdagens intervaller. Innerspåret i gulddivisionen (V75-6) i Halmstad är ett önskeläge.
Taktiken är given med startsnabbe Mosaique Face: att leda från start till mål.
– Han har visat flera gånger att han öppnat riktigt bra från det här läget och jag kommer att försöka hålla ute alla från start. Jag är rätt säker på att han kommer att göra ett topplopp på lördag, men det är ju inte säkert att han vinner ändå.
Mosaique Face får ett stängt huvudlag på sig för andra gången i livet. Kolgjini kallar det ett franskt huvudlag som gör att hästen fokuserar på att springa framåt. Första gången det användes var i Prix d’Amerique för två år sedan.
– Jag tror att det kommer att ha bra effekt och att han kommer att göra ett topplopp.
I V75-2 är starke Bravo Navarone ute över sprinterdistans, hur ska det gå?
– Han är väldigt komplett hästen, både stark och snabb. Han har alla kvaliteter som en riktigt bra häst ska ha. Så jag är inte så bekymrad över distansen. Däremot är spåret iskallt. Annars har han toppform. Han gick 1.09,8 sista rundan i dödens senast och han kommer att vara ännu lite bättre än i Kalmar. Det är barfota runt om igen. Så får vi hoppas att det löser sig. Adrian kommer dock att få instruktionen att jag inte vill ha någon offensiv styrning den här gången eftersom vi har några andra lopp att tänka på. Vi får lite på turen och att det blir lite tempo på loppet. Då kommer det att gå undan rejält över upploppet.
Det blev ett åttonde bakom bilen med Polycrates Face i V75-1. Vad säger du?
– Han har dåligt spår. Eftersom han är mera stark än speedig tycker jag att han är ute över lite väl kort distans också. En platschans som bäst.
Bronsdivisionen avslutar. Även Face Ribb fick ett spår åtta bakom bilen.
– Ja, även för hans del är läget ganska så iskallt. Men han kan öppna ganska bra och är inte så positionskänslig. Man ska inte underskatta den här hästen tycker jag. Han känns väldigt stark och fin i jobben. Han har fått ett tag på sig att återhämta sig efter Harper Hanovers som är ett väldigt tufft lopp för hästarna. Nu känns han uppåt i jobben igen. Inga ändringar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 resultat och startlista till Halmstad 8 juli 2017
Nästa artikelHaugstad om stallets V75-hästar