Mot Kungapokalen!!!

15

image-1

Toppämnet Sciacallo O.M. är fortsatt obesegrad i Sverige.
På måndagen tog fyraåringen fjärde raka när han genrepade inför uttagningarna till Konung Gustaf V:s Pokal.
– Det här var helt klart det tuffaste loppet han har gjort, sa hästens tränare och kusk Johan Untersteiner.

I höstas fick Halmstads Johan Untersteiner ett mejl från två tyska hästägare. Ett halvår senare har Sciacallo O.M. seglat upp i toppskiktet bland fyraåringarna i svensk travsport. På måndagen gjorde den italienskfödde hästen fjärde starten i sitt nya hemland och precis som vid sina tidigare framträdanden fick han vända upp för segerdefilering. Detta efter en rafflande duell med ett annat fyraårigt toppämne, Frode Hamre-tränade Kapow Hanover. Den senare krigade sig förbi Sciacallo O.M. i en våldsam kamp om ledningen i första sväng men Johan Untersteiner fick återta kommandot på den första bortre långsidan. I slutkurvan kom Kapow Hanover åter upp på utsidan men Sciacallo O.M. vägrade att ge sig och höll undan med huvud och hals.
– Han har utvecklats med starterna han gjort och i dag fick han möte riktigt tufft motstånd. Han kämpade berömvärt hästen, sa Johan Untersteiner i Halmstadtravets vinnarcirkel.
Segertiden skrevs till 1.12,5 (2 140 meter, autostart) och tredjeplatsen gick till starkt avslutande Spartan Kronos. Loppet gick under namnet ”Åby nästa!”, vilket anspelar på att flera av deltagarna härnäst ska ut i uttagningarna till Konung Gustaf V:s Pokal på Åby. Dessa körs 3 maj och där kommer Sciacallo O.M. att äntra banan nästa gång.
– Det är bara att hoppas att han tar den här genomköraren på rätt sätt och kan prova där. Det ska bli spännande, sa Untersteiner.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.