Norsk drömlottning till Olympiatravet

21

support justice spårlottning

Support Justice vann spårlottningen till Olympiatravet.
Den norske stjärntravaren startar från bricka två medan ett av svenskhoppen On Track Piraten fick en nitlott med spår sju.
– Det är ett jättebra startfält trots avbräcken med Digital Ink, Noras Bean och Solvato. Det här kommer att bli en riktig höjdare, säger experten Micke Nybrink.

På lördag smäller det på Åbytravet när årets upplaga av Olympiatravet avgörs. Det är startskottet på storloppssäsongen och startfältet lottades i atg24 på söndagseftermiddagen.
Tidigare under dagen fick Åbys sportchef Jon Walter Pedersen ett återbud från fjolårsvinnaren Solvato.
– Solvato kommer inte till start. Admir Zukanovic ringde idag och sa att de inte har kunnat förbereda hästen på ett sådant sätt att han kan vara med, säger Jon Walter Pedersen.
Efter att Oasis Bi knep en finalplats i och med segern i Gulddivisionen på Mantorp så har även de franska stona Princess Grif och Roxana de Barbray tillkommit. Detta eftersom de inkvalade hästarna Digital Ink och Noras Bean är sjuk respektive skadad. Dessutom fick Flemming Jensens Obi Wan en plats när inte Solvato kunde vara med.
– Roxana de Barbray var tvåa i Olympiatravet 2013 och har hittat en nyvunnen form. Princess Grif var tvåa i Prix de l’Atlantique och slog Timoko efter en mycket vass spurt, säger Jon Walter Pedersen.

”Bättre startfält än förra året”
Men den som fick en riktig drömlottning var den norske superhästen Support Justice som vann i imponerande stil så sent som på lördagen. Han fick ett perfekt läge med spår två bakom startbilen medan landsmannen B.B.S.Sugarlight fick spår sex.
– Support Justice såg enormt tankad ut och vann spårlottningen. Det känns som att Norge har två Rex Rodney på plats. Det är ett jättebra startfält, bättre än förra året. Men om det blir Maharajah-vibbar det vet jag inte. Det här kommer att bli en riktig höjdare, det känner jag redan nu, säger Micke Nybrink.
Åbytravets sportchef hoppas att kunna slå fjolårets publiksiffror på 15 600 personer.
– Det ser jättebra ut och ramloppen ser fantastiskt fina ut så det blir en himla fin inramning. Vi hoppas på 16 000 i publik, säger Jon Walter Pedersen.
Förstapriset i Olympiatravet är 1,5 miljoner kronor.

Olympiatravet 2015, 2140 meter autostart:
1) Roxana de Barbray – Lorenzo Donati
2) Support Justice – Geir Vegard Gundersen
3) Princess Grif – Örjan Kihlström
4) El Mago Pellini – Lutfi Kolgjini
5) Obi Wan – Flemming Jensen
6) B.B.S.Sugarlight – Peter Untersteiner
7) On Track Piraten – Erik Adielsson
8) Oasis Bi – Björn Goop
9) Voltigeur de Myrt – Gabriele Gelormini
10) Maven – Johnny Takter

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.