Norsk Optimism inför Olympiatravet!

31

image

Support Justice vann de stora loppen i Frankrike och Sverige som femåring.
Nu hoppas norske tränaren Geir Vegard Gundersen på ett framgångsrikt 2015.
En seger i Olympiatravets final på lördag ligger inom räckhåll.
– Min häst är i kanonform och klarar de flesta upplägg – ja, jag måste se optimistiskt på den här starten

Geir Vegard Gundersen är mycket förhoppningsfull med sin världsstjärna Support Justice inför Olympiatravets final och tippar sin häst etta i tipset Fem Tippar V75.
Det vankas Dubbel jackpot på Åby med runt 60 miljoner kronor till en potentiell ensam vinnare med sju rätt. Hur lyder Gundersens råd till spelarna?
– Jag kan inte tro på något annat än en fin chans med den här hästen. Men det är många goda hästar med i loppet så någon spik är han inte, reserverar sig Geir Vegard Gundersen.
Den nyblivne 40-åringen är tränare på Norges största bana Bjerke. För dagen finns 20 hästar i stallet i Nittedal, beläget några mil från Oslo.
Support Justice är den självklare kungen i stallet – rankad som nummer ett bland travarna i Norge. ”Support’n” som han kallas inledde fjolåret med att bli tvåa i hemlandets största lopp Oslo Grand Prix bakom franske Univers de Pan.
Framåt sensommaren och hösten blev det segrar i de största loppen i Europa för femåriga travare – Jubileumspokalen på Solvalla och EM-loppet för femåringar i Paris.
– Hästen var enormt bra under fjolårssäsongen och känns faktiskt ännu bättre i år. Så det är klart att jag är stor optimist inför lördagen, säger Geir Vegard Gundersen.

Urblåsare på Bjerke
Support Justice har mjukat upp med tre segrar på hemmaplan i år. I lördags var sexåringen överlägsen i Yarrah Bokos Äreslöp på Bjerke.
– Jag tog det lugnt med honom i starten och körde till ledningen efter 400 meter. Med bara en vecka till Olympiatravet ville jag ha en lugn inledning på loppet och att hästen skulle gå fortare och fortare in mot mål. Han svarade verkligen bra och kändes kjempestark, kanske 20-30 meter före de andra.
I Olympiatravet ställs Support Justice inför det kanske tuffaste motståndet hittills. B.B.S.Sugarlight, tapper tvåa i Jubileumspokalen i fjol bakom Geir Vegard Gundersens häst, lär sälja sig dyrt även denna gång.
– En väldigt bra häst, en väldigt bra häst! Det är min och B.B.S.Sugarlight som är Norges två bästa för dagen. Men så klart är det flera goda hästar med på lördag. Vi ser fram emot loppet och Support Justice är förhoppningsvis så bra som han kan vara. Han är i kanonform.
Svenska hästarna El Mago Pellini, On Track Piraten och Oasis Bi fick spår fyra, sju och åtta. Ni lottades till ett andraspår bakom bilen och det hette efteråt att Support´n ”vann” spårlottningen.
– Så var det nog! Jag är kjempeglad över spår två, det var ju perfekt för mig. Det talas om att Support Justice inte är så snabb den första biten men jag tycker att han har visat sig bra där också. Han är bättre från start än många tror – inte dålig ut i alla fall. Men det är helt klart styrkan och tuffheten som är hans bästa egenskap. Han tål att göra grovjobbet.
Menar du att du kommer att vara tuff och köra offensivt?
– Vi får se. Att sitta utvändigt ledaren kan vara lurigt med tanke på open stretch (de extra innerspåren) men jag litar på min häst. Han kan gå i tät, han kan gå utvändigt och är även speedig och kan gå i ryggar. Han klarar allt. Balansen blir barfota fram och aluminiumskor bak.
Vad har du för mål med den här fina hästen framöver?
– Mitt mål har hela tiden varit att starta i Olympiatravet, och nu är vi där. Sedan hoppas vi på Elitloppet. Och så Oslo Grand Prix. I början av 2016 kan en start i Prix d’Amerique komma på tal, om allt är bra med honom.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.