Nyår med Jackpotfyrverkeri

61

nyår med jackpotfyrverkeri

70 miljoner kronor i sjurättspotten – minst.
Nyårsaftonen på Mantorp kan ge tidernas största V75-vinst.
– Är det någon gång du ska spela så är det nu, tycker ATG:s marknadschef Sten Andersen.

Efter en vecka av Winter Burst med V75 varje dag är vi framme vi finalen av travåret 2016.
En final som kommer att bjuda på en präktig nyårsraket värd minst 70 miljoner kronor till spelarna som prickar sju rätt.
– Vi brukar säga att ingen dröm är för stor, men får vi en ensam vinnare på nyårsafton är vi nog nära gränsen för vad de flesta vågar drömma om. Det är en chans man bara inte får missa. För är det någon gång du ska spela så är det nu, när vi samlat ihop en Multijackpot som kan spränga alla tiders rekord för den största vinsten på V75, säger Sten Andersen, marknadschef på ATG, i ett pressutskick.
Anledningen till den stora potten är att ATG under hösten plockat tio procent från varje jackpotomgång för att skapa en så kallad ”Multijackpot”.
Denna innehåller för tillfället 40 miljoner kronor, men kan fyllas på ytterligare om någon av de kvarvarande omgångarna innan nyårsafton genererar jackpot.
Med 40 miljoner i extrapengar gör ATG uppskattningen att ytterligare 30 kommer dit via spelet, vilket skulle innebära 70 miljoner i sjurättspotten, 15 miljoner i sexrättspotten och 30 miljoner i femrättspotten, totalt 115 miljoner kronor i vinster.
Den prognosen bygger på en omsättning på just 115 miljoner.
Blir omsättningen högre väntar ännu mer pengar, blir omsättningen lägre innebär det att det betalas ut mer i vinster än det kommer in i insatser.

Lossnade med ändrad träning
Men nog om miljonerna.
För att få ta del av dessa gäller det som bekant att lista ut hur det går i sju travlopp.
Sju travlopp som på nyårsafton körs på Mantorp med första start 14.30.
En tränare som laddat för att avsluta året snyggt är Peter G Norman.
Tredje säsongen som professionell kommer också att bli den bästa hittills då stallets hästar inför säsongsavslutningen sprungit in 4,4 miljoner kronor.
En stor anledning till att man lyckats gå förbi fjolårets 4,1 miljoner är en ursinnig slutspurt då stallet de tre senaste månaderna vunnit 21 av 95 starter.
På V75 har det emellertid varit trögare, tre triumfer mot fjolårets fem.
Men med en riktigt lyckad nyårsafton kan man nå dit då stallet startar tre hästar på Mantorp.
– Det är väl det som gör att jag inte är riktigt nöjd med året ändå. Vi har haft betydligt fler bra chanser på V75 i år, men det har varit stolpe ut. Speciellt i somras då ingenting fungerade. Vi får hoppas att det blir stolpe in på lördag istället, säger Norman och berättar:
– Från maj till september var det inte mycket som gick rätt. Vi hade halsinfektioner som gick runt och kunde inte få form på hästarna. Till slut bestämde jag mig för att vi skulle ändra träningsupplägg, vi la ner en hel del pengar på att rusta upp vår gamla slinga med nytt material. Istället för att bara skritta på den kan vi nu köra riktiga intervaller, det blir en omväxlande träning med två backar som gjort hästarna väldigt starka. De tre senaste månaderna har det lossnat och nu tycker jag att det ser väldigt bra ut inför nästa år.

Segerlös nyårskaramell
Men först ska 2016 avslutas och vi undrar förstås om Norman har någon nyårskaramell som kan hjälpa till att dra upp utdelningen i 70 miljoner?
– Det ska vara Cassano Bob i så fall. Han har gått jämnt och bra på en längre tid och har läge för den smygresa han behöver. Jag trodde att han skulle vinna senast, men det räckte inte riktigt. Skulle det klaffa maximalt kan det vara hans tur nu.
Men han är ju segerlös under hela 2016…?
– Just det, han har vunnit ett lopp varje år förut så då borde det vara dags nu, säger Peter G Norman.
Vad skulle du själv göra med 70 miljoner kronor?
– Oj, säkert något med travet. Satsa på att köpa fler hästar och kanske rusta upp gården ytterligare, även om vi har hög standard som det är. Jag skulle i alla fall fortsätta med det jag gör nu. Det är så kul, jag skulle inte vilja göra något annat oavsett hur mycket pengar jag fick.
Det må vara sant. Men oavsett vad man skulle göra för pengarna så skulle nog 70 miljoner kronor förändra livet för de allra flesta.
Om inte annat skulle det vara en bra start på 2017.

Det här berättar Peter G Norman om sina V75-hästar:
9 Cassano Bob (V75-4) har haft fin form en tid och stått på tur för en seger. Jag trodde att den skulle komma senast då han fick ett så fint lopp, men han kunde inte avgöra och var kanske lite sämre. Jag tror att orsaken var att det var så fuktigt i luften, det passar inte hans känsliga hals. Han har tränat fortsatt bra efteråt och borde få sin fullträff snart. Det är en häst som ska smygas och sedan kan gå i 400-500 meter. Med en sådan resa skulle han kunna överraska här. Vi har kört med jänkarvagn i de två senaste starterna och fortsätter med det, i övriga ändrar vi inget.
12 I Am Unique (V75-6) blev det lite tokigt för senast och hon orkade inte hela vägen. Vi har alltid trott på henne, det var därför vi köpte hästen, och hon började väldigt bra hos oss, men det blev strul i samband med resan till Frankrike och hon fick opereras i halsen. Sedan har det varit svårt att få tillbaka henne i samma slag, även om hon tränar fint för dagen och känns som att hon borde göra ett bra lopp. Hon missgynnas av att tävla med skor och jag kommer att smyga i det längsta den här gången. Det blir norskt huvudlag och vanlig vagn som på slutet och det ska mycket till för att vi ska dyka upp i segerstriden.
7 Ryan Kronos (V75-7) vann bronsförsök förra hösten och fick testa lyckan i Frankrike, men han fungerade inget vidare där nere och fick även han opereras i halsen. Han har varit fin sedan återkomsten och tagit två raka segrar, även om han hade problem senast då han fick tävla med brodd bak för första gången. Hästen bet ihop och avgjorde ändå och sedan dess har vi haft siktet inställt på det här loppet. Han tränar fint och ska vara i minst lika bra form nu, däremot är det ett frågetecken hur han fungerar med framskor. Han har aldrig tävlat så för mig och har lätt för att slå sig på knäna, det här får bli ett test hur det funkar och om vi ska fortsätta starta i vinter eller ställa av honom. Jag hoppas att banan blir så fin att vi slipper ha brodd nu. Kapacitetsmässigt duger han i klassen och det blir  lättast tänkbara skor fram så skulle han fungera är han bra nog att slåss om segern. Det är ingen häst som trivs i dödens, däremot tål han att gå rejält i spåren sista 800 så det blir min taktik.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTvå chansspikar där båda har knallform
Nästa artikelLäge att strecka danskt på V75 Halmstad

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.