Olympiatravet!

39

dd-tips dd-blogg

Veckans snackis får man väl nog säga är Nuncios års- och regidebut för Stefan ”Tarzan” Melander. Dessutom debut på svensk mark och det hade han inga problem med. Formen var en bit från topp men han kunde ändå med relativt stor enkelhet nöta ner ett åldrande snabbloppsgäng från dödens och visade stor klass, mycket imponerande intryck. Nu är det väl kval till Kungapokalen som väntar och händer inget oförutsett så har jag svårt att se någon annan bli favorit till vinst i finalen. Fast riktigt säker kan man inte vara med Tarzan. Två veckor efter Kungapokalen går Elitloppet och vill han vara med där med Nuncio så får han det, tveklöst. Personligen är jag kluven. Klart jag gärna skulle se Nuncio i Elitloppet i år men samtidigt skulle jag gärna se honom i både Kungapokalen och Sprintermästaren. Men Elitloppet är ju alltid Elitloppet. Frågan är hur högt Tarzans drömmar med Nuncio sträcker sig också. Jag skulle tro att franska vintermeetinget och framförallt Prix d’Amerique har passerat genom tankarna och visst skulle det vara spännande. Men tiden får utvisa detta och vi håller tummarna för att han får vara hel och frisk.
En knapp kvart efter att Nuncio presenterat sig för Solvalla så gick den tyska hästen Banks ett lopp på Jägersro och han kutade rappt till spets och sprang undan på 1.10,5. Nu var motståndet inte av värsta sorten men han gjorde allt själv, det var en tuff öppning i 06-tempo, och det kändes lite som att tränare och kusk Michael Larsen ångade på för att visa att hästen gärna skulle bli erbjuden en biljett till Elitloppet. Men jag vill se honom mot tuffare motstånd först. Kuta runt på 10,5 finns det sämre hästar som har gjort och mig veterligen har Banks aldrig vunnit ett lopp med någon större prissumma. Dock, kunde man bjuda in Wind Of The North från USA så borde även Banks få en biljett…

DD-1 imorgon är Olympiatravets final. Favorit blir norske 2 Support Justice och jag tycker det är rättvist. Han är otroligt bra och man undrar om han någonsin blir trött. Många är de som vill sätta käppar i sulkyhjulen men det är nog förgäves. På dubbeln spikar jag och kanske även på V75, beror lite på hur systemet i övrigt ser ut. Fyller jag på bakom så är det 4 El Mago Pellini, 6 BBS Sugarlight, 7 On Track Piraten, 9 Voltigeur de Myrt och 10 Maven som går chansen. Ett fantastiskt finalfält.
DD-2 är ett flerklasslopp över lång distans och på förhand känns det väldigt öppet och spelvänligt. Det var till fördel för detta loppet som man lade silverdivisionen utanför V75. Jag är inte helt överens med den idén men givetvis förstår jag tanken att göra streckspelet mer svårlöst och med mindre risk för jackpot.
Jag tänker dra till med en riktig rövare här och chansspika 4 Radamante. När Arnold Mollema kommer till Sverige så är det alltid vältränat och jag har kollat ett par av loppen Radamante gått i Holland och jag gillar intrycket. Känslan är att han har en bra inställning och en rätt så bra avslutning att tillgå. Streckad på 1% på V75 just nu, det är löjligt lågt! Väldigt många som utmanar bakom, i stort sett alla på 40 meters tillägg har en giftig slutstöt att tillgå.

Min raka DD: 2 Support Justice – 4 Radamante

Jag litar inte alls på 3 Remember My Name i V75-1. En bra häst som kommer från en fin insats men nu är motståndet skarpare. 1 Lovelock tror jag sitter i spets och antingen om Goop kör där eller testar open stretch så tror jag det är en bra chans. Kan vara ett spikförslag! Garderar man ska inte 7 Spark Rick glömmas bort.
2 Tonicetobetrue i V75-2 gillar jag, han är min vinnare. Han har en riktig keps och kan definitivt slå favoriten 3 Whitehouse Express. Ska jag nämna en häst till så är 12 Hagentoy det givna valet. En mycket fin häst som gör andra starten för Svante Båth. Känns bortlottad men skulle det klaffa till max så är det en riktigt bra häst.
Min vinnare i V75-3 är 3 Backfire. Jag hoppas att Takter serverar henne ett fint lopp i draget, helst vid sargen och sedan stretchen, för jag tycker hon är klart bäst bakifrån.
1 Gordonston i V75-4 är en fin sprinter men nu stöter han på ett bra gäng och jag tänker stå över honom för att få lite potential i mitt system. 2 British Steel gjorde det bra i debuten på svensk mark och han kan bli farlig här. 4 Cash’em, 6 Leif och 7 Rondine d’Amore fyller jag på med och hoppas överleva.
Om 3 Bellfaks håller sig på benen så låter det som att han vinner V75-5 och för mig är det en eller de flesta 🙂 Jag väljer att spika Bellfaks.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.