Omgångens största favorit på V86?

20

v86-favorit

Hallå där…
…Pasi Aikio som börjar lufta sina stjärnor så smått och som dessutom har en av omgångens största favoriter till start på V86 under onsdagen.

Hur är läget med dig och stallet för dagen?
– Det är bra med mig och det måste jag säga att det är med stallet också. Det har inte blivit någon seger ännu i år, men samtidigt har vi inte startat så mycket. Det blir fler och fler starter nu när banorna börjar bli fina.
En häst som många väntat på är Orecchietti. Hur ser det ut för honom i år?
– Det är en häst som vi tar lopp för lopp med och vi har ingenting bestämt. Han känns jättefin och har tränat på under hela hösten och vintern. Alla vet vilken otrolig kapacitet det finns i hästen och det är klart att vi hoppas att Orecchietti får visa precis hur bra han är. Däremot är det inte så att vi har några större krav på honom med tanke på skadehistoriken.
En annan stjärna som travälskarna är nyfikna på är Nimbus C.D. Hur är statusen för fuxen?
– Han tränar på och känns som han ska. Vi har ingenting att klaga över och planen är att starta igång honom under april månad.
Hur ser upplägget ut för i år?
– Det stora första målet är givetvis Elitloppet. Det är en riktigt, riktigt bra sprinter och jag tror han har där att göra.
Övrigt i stallet… Hur verkar det med de nyblivna treåringarna?
– Överlag tycker jag att hästarna känns fina, så även treåringarna. Det är svårt att säga vilka som sticker ut redan nu, men givetvis hoppas jag att vi ska kunna vara med i årgångsloppen och härja.
Över till onsdagen då. Random Shot ska starta i V86-6. Han har gjort två lopp efter långt tävlingsuppehåll. Hur har han tagit loppen?
– Jag tycker att han har tagit loppen på bästa sätt och normalt ska han gå framåt rejält. Senast var han onödigt pigg och det var han till viss del även i comebacken. Det är inget mönster som jag sett i hästen tidigare. Vad det beror på är svårt att säga, men det kan givetvis vara så att han helt enkelt haft väl mycket energi. Han vill springa fort, men det gäller att han gör det i kontrollerade former. Därför testar vi norskt huvudlag nu, vilket är första gången. Jag tror det ska fungera utmärkt.
Vad säger du om förutsättningarna?
– Spår fyra är bra och han är snabb den första biten. Det är klart att det var några fina konkurrenter med i loppet, men jag tycker mig ha en häst som ska räknas med segerchans.
Så första årssegern kan komma under onsdagen med andra ord?
– Vi hoppas givetvis på det. Det börjar bli dags att få en segerrosett nu, säger Aikio.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelIvar Sånna byter tränare
Nästa artikelPass upp för Benji Dana på V75!

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.