Optimistisk Juul i Kalmar på Midsommar

36

juul i kalmar på midsommar

Danske tränaren Sten Juul har en riktig topphäst på gång i Takethem som krossade motståndet i elitloppshelgens V75-finaler.
En stjärna i silver som snart kliver upp i gulddivisionen.

– Jag har satsat på här loppet och inte velat starta honom någon annanstans än i Kalmar för att han skulle bli kvar i klassen. Med en sådan här fin häst måste vi alltid vara optimister, säger Juul, som låter en svensk kollega köra i Kalmar V75 under midsommarhelgen.

Söndagen i midsommarhelgen brukar vara bokad för trav och V75 i Kalmar.
Sportsligt och publikmässigt handlar det om banans största dag för året med lopp som Kalmarsundspokalen och Kalmarsundsstayern.
Sten Juul skickar tre hästar från Danmark. Bästa chansen räknar han med ska komma i det inledande silverloppet, V75-1.
– Ja, det är Takethem som är som är den klart bästa vinstchansen i Kalmar. Han är stark och rejäl hästen och Thomas Uhrberg kommer att köra. Allt ser bra ut på förhand, säger Sten Juul, en av dansk travsports största genom tiderna.

Inget fusklopp i finalen
Sexårige Takethem är en stenkross som körts offensivt vid de flesta av sina segrar. Sten Juul vågade använda samma segerrecept också i finalen av silverdivisionen under elitloppslördagen.
Erik Adielsson ledde loppet med Timo Nurmos Sir Ratzeputz. Dryga varvet från mål klev det danska ekipaget upp på utsidan och jobbade ner ledaren via 1.09,0 sista 1000…
– Jag blev tvungen att lämna andrapar utvändigt och köra så där för att vinna. Annars hade risken varit att ledaren fått fuska bort loppet. Det var en riktigt bra insats och efteråt har han känts som vanligt i träningen. Han verkar ha tagit loppet bra.
Vad säger du om söndagsloppet där han jagar sin fjärde raka seger?
– Det har inte blivit någon start efter loppet på Solvalla eftersom jag länge har planerat för det här loppet, jag har alltså velat ha kvar honom i silver. Med tanke på vilka hästar han slog senast, sättet han gjorde det på och hur bra hästarna han slog gått efteråt är det klart att jag måste tro på chans, säger Sten Juul syftandes bland annat på Sir Ratzeputz V75-seger i Östersund.
Några ändringar till den här starten?
– Nej, det blir som vanligt barfota runt om och samma i övrigt.
Du låter kollegan Thomas Uhrberg köra i Kalmar under midsommarhelgen. Semester?
– Nej, det är inget sådant. Midsommar firar vi här i Danmark på torsdag; S:t Hans Dag. Det är inte lika stort som ni har i Sverige men vi tänder eldar och äter gott och firar vi också.
I Kalmarsundsstayern (V75-4) har du 11 Thunder Peak till start som imponerade vid spurtseger i ett lopp med 70 000 kronor i första pris på Åby i slutet av maj. Är tre kilometer önskedistans?
– Jag vet inte om det är hans bästa, men tre kilometer är i alla fall ingen nackdel. Han hade ett tolftespår senast och kom aldrig riktigt in i loppet. Så det är god form där också. Det är några bra hästar emot men lite platschans ska han ha.
I söndagens storlopp Kalmarsundspokalen (V75-6) drog 8 Tycoon Conway Hall nitlotten spårmässigt i ett högklassigt lopp…
– Jag ser det inte som någon vinstchans nu med spår åtta över kort distans mot så goda hästar. Annars är formen bra på honom också. Han var med i ett lopp med försök och final samma dag på Bjerke senast. Vi satt i rygg ledaren i försöket och fick aldrig fritt. I finalen blev det tredje invändigt. Han kändes helt okej men fick aldrig chansen (Rod Stewart med Björn Goop vann, reds anm). Inga ändringar och han tränar bra. Men vi måste ligga lite lågt nu med tanke på spår och motstånd, slutar Sten Juul.

Fotnot: Första start i V75 i Kalmar på söndag är 16.20.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSpartan Kronos klar för Hugo Åbergs 2016
Nästa artikelKullens Kung klar för E3-final

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.