Örjan Kihlströms ryggproblem

143

Örjan Kihlströms ryggproblem

Toppkusken Örjan Kihlströms ryggproblem gör att han tvingas tacka nej till Solvallas tävlingar både tisdag och onsdag den här veckan.
– Jag måste kurera mig men har inte gett upp hoppet om att köra på lördag.

De senaste 15-20 åren har travkusken Örjan Kihlström av och till haft problem med ryggen.
Efter skärtorsdagens dubbla segrar i Gävle, fick han känning mitt under pågående långfredagstrav i Karlstad och tvingades avstå tävlingarna.
Solvallakusken stannade hemma på söndagen när Romme körde V75 och problemen fortsätter.
– Jag kör inte tisdag och onsdag på Solvalla, det bestämde vi i dag. Däremot hoppas jag ju fortfarande på lördagen då. Det blir behandlingar i veckan så får vi se, säger Örjan Kihlström på måndagen under en ledig dag i hemmet i Bromma i Stockholm.
Han var uppsatt på sju hästar på tisdagen och fem hästar på onsdagen på hemmabanan Solvalla. Nu får andra kuskar hoppa in.

Hoppas på Olympiatravet
Till lördagens V75-finaler på Solvalla med deltävling två i Olympiatravet hoppas han alltså vara tillbaka.
– Det är omöjligt att veta hur jag ska må på lördag men jag har inte gett upp hoppet om den dagen ännu i alla fall. Jag hade diskbråck för fyra och ett halvt år sedan och det var så klart värre. Nu är det de vanliga problemen med ryggen bara. Fast jag tycker att det suttit i lite längre än vanligt och varit segare den här gången. När jag fått de här problemen tidigare brukar det ha släppt på någon dag i alla fall, säger han.

”Hör ju till branschen”
Folk med vanliga jobb kan sjukskriva sig i en vecka utan att det blir diskussioner. Örjan Kihlström är en av världens bästa inom sitt gebit och hans problem blir rubriker. Tränare, banor och publik vill hela tiden veta så mycket som möjligt.
– Det hör ju till branschen det där, så det tycker jag inte är konstigt. Så är det för alla idrottare som blir skadade. Jag fick ju lite känning en onsdag för två och en halv vecka sedan. Sedan har det inte släppt riktigt. Jag har inte varit helt hundra någon gång och det har varit några dagar jag inte kunnat vara med.
I mars förra året blev Örjan Kihlström den sjätte travkusken genom tiderna i landet att kliva över 6 000 segrar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.