Oscarssons flyttar hem!

206

Efter två framgångsrika år i USA vänder travfamiljen Oscarsson hemöver igen.
Ny adress blir Åbytravet utanför Göteborg.
– Det har gått bra här, men nu ser vi fram emot att dra igång hemma igen. Barnen har inte trivts riktigt och det är mycket för deras skull vi åker hem, säger Jim Oscarsson.

image
Hösten 2011 sålde Jim och Susanne Oscarsson tävlingshästarna i Sverige och flyttade från gården i Eskilstuna. Det blev en nystart på livet och med unghästar inköpta på auktion i USA började familjen om på ny kula på den andra sidan Atlanten.
Det blåser och regnar i New Jersey under tisdagen vilket kanske underlättar beslutet.
– Det börjar bli riktigt höstväder här, löven yr och det är riktigt kallt, säger Jim Oscarsson som väntas dra igång som tränare på Åbytravet någon gång i mitten av oktober.
Karriärmässigt blev flytten en höjdare. Stallet rivstartade med att vinna det stora unghästloppet Peter Haughton Memorial med Aperfectyankee. En framgång hingsten följde upp som treåring i år med en fjärdeplats i Hambletonian.
Nuncios andraplats i Peter Haughton Memorial har varit en annan höjdpunkt under 2013.
– Vi har varit här i två år nu och det har funkat mycket bra tycker jag. Det har varit en bra tid med jättefina hästar och mycket bra kunder som jag får tacka för att det funkat så bra. Vi var på gång med auktioner i höst och vi hade möjligheten att fylla på med ytterligare fina hästar i stallet. Men man måste göra ett val och nu har vi pratat igenom det här i familjen och väljer att flytta hem och gå vidare.
– Det är mycket för barnens skull vi gör det här. Natalie (13) längtar hem. Det har funkat bra för henne här med skolan och hon har lärt sig engelska men hon ville hem till Sverige. Det känns helt rätt att flytta hem för barnens skull, säger Oscarsson.

Letar hästgård
Familjen kommer att hyra in sig på en träningsanläggning i Bollebygd som drivs av Åbytränaren Stefan Söderkvist. Planen är sedan att så snart som möjligt köpa en egen gård på västkusten.
Tiotalet hästar kommer med i flytten till Sverige.
– Vi åker hem med hästarna efter Breeders’Crown-finalerna 19 oktober där vi hoppas ha några av våra med. Både Aperfectyankee och Nuncio har många fina lopp hemma nästa år och det är bra pengar att köra om på Åby. Det blir bra det här.
18-årige sonen Kevin Oscarsson har kontinuerligt kört lopp under de två åren i USA. Väl i Sverige har Umeåbördige Jim planer på att låta Kevin tävla en del på landets nordligaste banor.
– Det blir så klart lopp i södra Sverige också. Men han vill köra så mycket som möjligt och finns det möjligheter och intresse åker han gärna upp och kör.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86 18 september 2013: Takter kör åt Persson
Nästa artikelIntervju med Åbytravets sportchef