På lördag är det dags: Veijo vinner på V75

103

Intrycket har varit magiskt.

Veijo Heiskanen har själv inte vunnit på V75 på evigheter – men nu är det dags.

Trot Kronos krossar allt.

 E3-finaler över kort distans på Romme. Jag har blivit mycket imponerad av Executive Caviar som har vunnit retfullt enkelt och senast såg han okörd ut. Joakim Lövgrens stjärna ska eventuellt tävla barfota runt om för första gången och han är en motiverad favorit. Bra chans att han tar fjärde raka.

Men Van Kronos imponerade vid sin seger i uttagningsloppet och visade kämpaglöd. Hörde på ­Erik Adielsson i segerintervjun att den insatsen var något alldeles extra. Han är snabb ut och Adielsson lär göra allt för att hålla ut de andra från början och i spets i ett inte alltför våldsamt tempo kan Van Kronos leda runt om.

Tränar gör ”E3-kungen” Svante Båth och förutom Van Kronos har han även med Global Unlimited som har utvecklats enormt. Hade även lite krafter kvar i försöket.

Ska nu tävla barfota runt om för första gången och är en outsider för Kihlström.

LÄS OCKSÅ TIPS: ”Spiken leder loppet runt om?”  

Stökig inledning

 Finalen i stoklassen ser mer öppen ut och det kan bli en stökig inledning med flera startsnabba hästar. Vill därför lyfta fram Sunwapta Goj som tränas av duktige Sten O Jansson som har en ny häst med i en stor unghästfinal trots ett litet och begränsat material. Sunwapta Goj vann sitt försök trots en resa först i andraspår. Hon är stark och kan profitera på ett högt tempo och sitter bra till direkt. Kan inte vara med och köra om någon ledning men är så stark att hon kan avgöra till slut igen.

Se upp även för Crucified som rusade undan i ledningen senast och åkte dit den sista biten. Det är en hetsig dam som nu ska gå kraftigt framåt med loppet i kroppen enligt Daniel Redén.

Man har dessutom testat rycktussar i jobb under ­veckan vilket hon svarade bra på. Det blir ­debut med rycktussar nu.

 Veijo Heiskanen har inte vunnit på V75 som kusk sedan Tellmea­story på Romme den 22 oktober. Eller som han själv sa till mig: ”Det känns som flera år sedan”.

Men nu är det dags. Han kommer att göra det med hästen som har vunnit två gånger i rad på V75 med andra kuskar, Trot Kronos. Intrycket på den urstarke hästen har varit fenomenalt. När Trot Kronos vann under Hugo Åbergs-kvällen näst senast såg han dunderfin ut och hade nog kunnat springa ett par varv till kändes det som. Och senast vann han Sommar­travets final för en lyrisk Janne Norberg som meddelade att det fanns krafter kvar och tussarna var oryckta.

Det här loppet vinner Trot ­Kronos och tar sin femte raka seger. Han är så bra att han ­mosar konkurrenterna från ­dödens om så skulle vara.

Låter mycket nöjd

 Ingen har väl undgått Timo Nurmos hysteriska stallform och han låter mycket nöjd med It’s Showtime Zaz i V75-4. Hästen övertygade vid V75-­segern från dödens senast och står perfekt till för att kunna ta andra raka på barfota­balansen. Det är en felfri Highland Park att slå.

 Jag väntar lite på att Fire to the Rain ska vinna men när han nu möter Carabinieri från bakspår över lång distans får man nog vänta lite till. Visst kan en ledande (?) Charrua Forlan i toppform bli en svår nöt men när nu ­Carabinieri slipper Propulsion och Twister Bi samt övriga eliten som han har stångats mot med den äran, ja då spikar jag. Kom ihåg att han tog ner Timoko från ­dödens för tre starter sedan i ett storlopp i Finland och jag litar på att Untersteiners adept speedar ner det här gänget.

V75-5 är ett öppet lopp där Smevikens Cruiser ”vinner när som helst”, enligt Veijo som kanske av bara farten tar en dubbel. En skräll kan starke och ospelade Zeus Karsk vara som är distansgynnad och som nu eventuellt ska tävla barfota.

 I V75-avslutningen är Queer Fish och Mellby Drake en stark favoritduo. Men draget är rysaren Nakoda Goj som är i väldigt fin form och som står på tur för seger. Med stolpe in kan det gå vägen nu.

 

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 2 Trot Kronos (4–1)

V75-2: 2–7–3–1–4–5 (9–11)

V75-3: 5 Carabinieri (10–1)

V75-4: 3–2 (7–12)

V75-5: 2–3–8–10–1–12–11–5–4 (7–6)

V75-6: 3–1–2–5 (4–6)

V75-7: 3–7–10–6–4 (9–5)

2 160 rader/1 080 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelEn revanschsugen Sten O Jansson inför V75
Nästa artikelHet segerkandidat i E3-finalen