Pato mot start!

226

pato

Kriterievinnaren Pato är på väg tillbaka.
På måndagskvällen gick den obesegrade fyraåringen ett kvallopp hemma på Halmstadtravet.
– Man såg på honom att han lyfter upp sig riktigt när han kommer till banan, det är en topphäst, berättade tränaren Petri Puro.
Fem lopp, fem segrar. Pato vet inte hur det känns att förlora och visade att bristande rutin inte spelade någon roll när han sluggade hem segern i landets största treåringslopp, Svenskt Travkriterium på Solvalla 2 oktober.
Sedan dess har det emellertid varit tyst om supertalangen.
På måndagskvällen var han tillbaka, förvisad till ett kvallopp på grund av sin långa frånvaro.
– Det är ungefär sex veckor vi har tappat, vi har börjat galoppträna honom och han fick en reaktion på ett bakknä, förklarade Petri Puro i TV4 Sport och verkade nöjd med vad han såg när Pato lunkade runt banan på 1.18,1/2 140 meter med Peter Ingves i sulkyn.
– Man såg på honom att han lyfter upp sig riktigt när han kommer till banan, det är en topphäst.
Siktet är förstås inställt på Svenskt Travderby till hösten, loppet som Petri Puro vann 2007 med en annan dittills obesegrad och för dagen högaktuell häst, Commander Crowe.
– Jag försöker hitta ett par lopp som skulle passa, men det är inte så lätt med en häst som har fem lopp i kroppen och 1,8 miljoner på sig. Vi får se om man är tillräckligt skicklig för att hinna få hästen i form till dess. Minst två, gärna tre lopp vill jag ge honom innan derbyförsöken, summerade Petri Puro.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.