Patric Skoglund: ”Vi har tittat på det här loppet länge”

36

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Patric Skoglund

Jackpott på V86 från Solvalla och Åby.

Då gör sexårige Bacan Degato debut i regi Sofia Aronsson.

– Vi har tittat på det här loppet länge tillsammans med Sofia, säger TV4-profilen Patric Skoglund, delägare i hästen.

TV4-profilen och Leksands IF:s marknadschef Patric Skoglund äger en rad travhästar. En av dessa är sexårige valacken Bacan Degato, som hittills i karriären sprungit in 543 100 kronor, på 31 starter.

Under onsdagen, när det är jackpott och tolv miljoner kronor till en ensam vinnare på V86 från Solvalla och Åby, så gör Bacan Degato debut i ny regi.

Bacan Degato har tidigare tränats av Johan Untersteiner och senast Veijo Heiskanen, nu återfinns han hos proffstränaren och Patrics TV4-kollega Sofia Aronsson.

”Snällt lopp den här gången”

5 Bacan Degato (V86-6) får en hel del förtroende av spelarna och under tisdagseftermiddagen är han klar andrahandsfavorit i loppet.

– Det kändes som en bra proposition åt honom det här, vi har tittat på det här loppet länge tillsammans med Sofia Aronsson, i och med att han står så bra inne i loppet, säger Patric Skoglund och fortsätter:
– Sedan är det kanske väl tufft att ta ut honom över distansen 3 140 meter i comebacken, men det kändes som sagt som en bra proposition.

Hur är rapporterna från Sofia?

– Han har tagit sig allt mer hästen, vi har sagt till Sofia att hon får ta den din hon behöver för att få ordning på honom, och nu tycker hon att han känns riktigt fin. Däremot är både vi ägare och Sofia inne på att han ska få ett snällt lopp den här gången, han har fått jättemånga lopp utvändigt ledaren och det viktigaste den här gången är att han får ett snällt lopp, dessutom tävlar han ju med skor runt om nu och han är klart bäst barfota. Men, han är som sagt jättefin i jobb i varje fall.

”Får nog ligga lågt”

Vad tror du om segerchanserna?

– Jag brukar tro på bra segerchans när han startar för han är så bra för klassen, men det gör jag inte den här gången. Veijo Heiskanen sa att hästen har kapacitet för att gå upp i Gulddivisionen, men då ska han tävla med optimal balans och så vidare, för att kunna hävda sig. Nej, vi får nog ligga lite lågt den här gången.

Varför valde ni att flytta honom till Sofia?

– Vi tyckte mest att han behövde en nytändning, han gick jättebra i många starter hos Veijo, men vi ville hitta något nytt åt honom, dessutom är det flera av ägarna som har betydligt närmare till Sofia än till Veijo, om man vill hälsa på honom.

Det är inte så att ni har planer på Frankrike?

– Det är ingenting vi har pratat om, men Sofia har ju alltid ett öga där nere, så man vet aldrig. Men sedan är ju Sofia en jätteduktig tränare, och det är också en anledning, säger Patric Skoglund.

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Bacan Degato gör under onsdagen debut hos Sofia Aronsson

9 januari 2018 16:18

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.