Per Lennartsson inför V86 Eskilstuna

54

v86 eskilstuna

Dubbeljackpot och sportsligt sett fina lopp väntar på Sundbyholms travbana. Per Lennartsson är en av tio som gör upp om 300 000 kronor i Fyraåringstestet och han gör det tillsammans med Kriterietmeriterade Nappa Scar.
– Nappa Scar hör hemma i kulltoppen men det blir svårt att utmana en häst som Readly Express, säger Per Lennartsson.

Onsdagens V86:a har alla ingredienser för att bli någonting utöver det vanliga. Inte nog med att flera topphästar selas ut, omgången kryddas även av dubbeljackpot vilket innebär att en ensam vinnare kan ta hem elva miljoner kronor.
Den sportsliga höjdpunkten blir så klart V86-8, Fyraåringstestet med stjärnor så som Readly Express, Heavy Sound och Pacific Broline.
En av utmanarna bakom nämnda trio är Nappa Scar. Per Lennartssons häst travade mot Uncle Lasse i finalen av Sprintermästaren senast och i fjol var han femma i Kriteriet, som den gången vanns av just Readly Express.
– Nappa Scar har gång på gång visat att han duger i dessa sammanhang och att han hör hemma i kulltoppen, även om han inte vinner så många av loppen. Men han tjänar alltid fina pengar och spurtar ofta ner en och annan till slut, säger Per Lennartsson, som tror att Nappa Scar duger i många år framöver.
– Han kommer att smattra på i flera år. Det är en sådan typ av häst, som alltid gör bra ifrån sig.

Behöver draghjälp
Nu väntar som sagt Fyraåringstestet och från spår fem bakom bilen över 2 640 meter hoppas Per Lennartsson på en invändig resa.
– Helst rygg ledaren. Jag tror inte att Nappa Scar kan vinna ett sådant här lopp av egen kraft utan han behöver nog ha lite draghjälp.
Du ligger lågt?
– Nja, jo, men det gör jag väl nog. I alla fall när det gäller vinstchanser. Det blir svårt att utmana Readly Express eller Pacific Broline för den delen. Jag kan inte förvänta mig att min häst ska slå dem. Men där bakom kan vi nog hota. Är vi trea-fyra är jag nöjd. Allt annat får ses som en bonus.
Vad blir det för utrustning?
– Jag hoppas att Nappa Scar kan gå utan skor igen. Han går bra med skor men blir lite flyktigare utan.

”Har kunnandet för att vinna”
Eskilstunatränaren har även treårige Galliano Boko, som vunnit två av tre, till start inom V86-spelet. Det i V86-3 över 2 140 meter.
– Men från spår tolv bakom bilen kan det bli knepigt. Hästen är ganska känslig ännu och är inte riktigt att lita på. Han har absolut kunnandet för att vinna men från detta läge kan jag inte begära en ny seger.
– På sikt tror jag dock mycket på Galliano Boko. Han har haft lite småbekymmer under året, varpå det blivit bara tre starter än så länge. Han är nog inte redo att matcha kulltoppen ännu men till nästa säsong borde han kunna ta steget upp och möta de allra bästa. Utvecklas han så som vi har tänkt ska inte det vara någon omöjlighet.
Hur resonerar du denna gång då?
– Detta är första gången i bilstart och med tanke på det är bakspår kanske inte så tokigt. Men det behöver ju vara lite tempo för att vi ska komma in i matchen. Vi tar det lugnt från början och kör till slut. Jag är nöjd om Galliano Boko håller full fart över mållinjen. Det blir inga ändringar i utrustningen.
Du ligger ganska lågt med båda dina hästar?
– Ja, men det får inte misstolkas. Jag har två väldigt fina hästar till start men tror att det blir svårt att vinna med någon av dem. Nappa Scar möter några riktiga tuffingar och Galliano Boko har dåligt läge.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelBra chans för Knows Nothing på V86
Nästa artikelNurmos helnöjd inför Derbytestet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.