Per Linderoth om veckans chanser

113

image

Stallet vinner var fjärde start.
I veckan har Per Lindroth fyra formstarka hästar till start på V86 och V75: Bartender In, Mammas Syster, Le Lahar och Laurentius Romeo kommer samtliga från seger i senaste starten.
– Blir vinst för någon av dem är jag väldigt glad. Då skulle vi ligga kvar på 25 i segerprocent, säger Bergsåkertränaren.

Per Linderoth har två V86-chanser på Solvalla på onsdagen och två V75-chanser på Bodentravet på lördagen. Vi ringde upp och fick tag i Bergsåkertränaren på tisdagen mitt under en skogstur hemma Matfors utanför Sundsvall. Med lätt hovtramp i bakgrunden inleder vi med att gratulera till stallets fina siffror hittills i år.
– Tack, men man vet att det vänder, alltid. 25 är väl en acceptabel procentsats när man matchar hästarna i lite enklare lopp. Jag är glad så länge hästarna vinner lopp, även om det är lite mindre lopp. Om jag hade startat mycket på V75 hade det förstås varit svårare, men vi har helt enkelt inte så många potentiella V75-hästar även om några är på väg dit. Men bara mina kunder än nöjda så är jag nöjd, säger Per Linderoth.

42 årssegrar som kusk
Per Linderoth har även snygga siffror som kusk och klättrade till tolfte plats i den senaste uppdateringen av den allsvenska kuskligan med 42 segrar, en segerprocent på 17.
– Jag kör färre lopp nu än jag gjort tidigare. Det har blivit så i takt med att min egen verksamhet har utökats. Min koncentration är förstås på den egna verksamheten och den måste jag prioritera istället för att åka runt och köra åt andra.
Med seger i var fjärde start hittills år kanske vi kan räkna med en seger på antingen V86 eller V75 den här veckan.
Per Linderoth har i alla fall fyra formstarka hästar till start på Solvalla och Bodentravet:
Bartender In (V86-5) kommer från seger på Bergsåker.
Mammas Syster (V86-7) kommer från seger på Umåker.
Le Lahar (V75-5) kommer från seger på Östersund.
Laurentius Romeo (V75-6) kommer från seger på Romme.
– Det är fyra hästar med bra form, sedan handlar mycket om tillfälligheter. Men det är viktigt för mig som tränare att de gör bra prestationer. Blir det vinst för någon av dem är jag väldigt glad. Då skulle vi ligga kvar på 25 i segerprocent, säger Bergsåkertränaren.

”Optimala förutsättningar”
Bartender In gick med jänkarvagn för första gången vid segern senast och var starkast till slut i ett lopp där det kördes friskt från start.
– Jag vet inte hur mycket vagnen betydde, han hade även lopp i kroppen. Däremot var jag först besviken när han årsdebuterade näst senast, jag var utomlands och såg loppet på datorn. Men så pratade jag med Uffe (Ohlsson) som sa att och de hade fastnat i vagnarna i ett par hundra meter och blev då av med ledningen och sedan la hästen en halvspeed själv för att komma till ledningen efter 500 meter, så det fanns en förklaring till att han tröttnade.
– Han känns fin nu efter segern och har tagit loppet på helt rätt sätt. Han är redo för säsongen. Det är ganska optimala förutsättningar nu både distans och startspår. Han kan öppna hyggligt och har vunnit flest lopp från ledningen, kanske för att han varit startsnabb för sina pengar. Jag tycker han står bra inne, men sedan är det alltid tufft på Solvalla.
Blir det jänkarvagn igen?
– Ja, det blir det.
Mammas Syster har lottats till innerspår bakom startbilen på Solvalla.
– Det har varit en kolossal utveckling på henne. Jag har inte hållit henne som någon speciell häst tidigare och vi kom inte under 1.17 med henne. Men sedan var hon med i försök och final på Bollnäs och två lopp samma dag över sprinterdistans förde fram henne otroligt och hon sprang 1.13-tider.
– Nu senast fick hon ett smörlopp och det löste sig perfekt från spår 13 bakom bilen, men det var en bra insats. Det är jättebra med spår 1 och hon kommer få ett smyglopp eftersom hon inte är startsnabb. Skulle det bli rygg ledaren eller tredje invändigt blir jag rätt nöjd. Jag kan inte motståndet, men hon möter bara märrar nu och jag tycker att hon är rätt duglig i klassen, säger Per Linderoth.

På lördagen väntar midnattstrav i Boden.
Först ut av Per Lindroths V75-duo är Le Lahar vann direkt i comebacken i ny regi senast.
– Han vann nästan pliktskyldigt i lördags, men det var efter lång frånvaro och han hade inte startat på nio månader. Jag hade egentligen ingen riktig koll var jag hade honom, men han kändes bra och rimligtvis bör han ha gått fram med lopp i kroppen.
– Läget som ensam på springspår är rätt intressant, det är upp till honom som kör att komma i väg hyggligt. Jag kör gärna i ledningen om jag kommer dit och hästen tävlar utan framskor den här gången. Jag måste ändå säga att jag tycker att som propositionen för loppet är skriven så är det fördel för tilläggshästarna nu när det är 2 640 meter, säger Per Linderoth.
Laurentius Romeo var överlägsen från ledningen senast och även han startar med springspår i voltstart.
– Det var lite förvånade att han var så bra senast, jag tycker annars han varit lite seg att få igång i de här starterna tidigare. Men sist var det riktigt klipp i honom och han vann på spänstiga ben. Jag hade tagit av honom skorna runt om då, om det var det som gav effekt vet jag inte. Det blir i alla fall barfota igen.
– Spår 7 var jag inte så nöjd med först men så såg jag sedan att det var voltstart, det är inte så vanligt i bronsdivisionen. Jag tror att han kan öppna hyggligt från springspår. Han är även bra på speed och ett lopp på rulle. Han är ganska allround bara han slipper göra grovjobbet utan rygg. Formen riktigt bra och får han bara en någorlunda resa har han form att vara med bland det tre-fyra första.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.