Peter Untersteiner: ”Vaknade av glädje”

20

V75 på hemmabanan Halmstad.

Då tog Peter Untersteiner, 56, en fyrling.

– Det mesta gick min väg, säger han till Trav365.

V75 Winter Burst pågår för fullt just nu.

Under onsdagen var det dags för Halmstad att arrangera V75-tävlingar.

56-årige proffstränaren Peter Untersteiner blev V75-omgångens kung, på sin hemmabana.

Peter Untersteiner körde i sex av de sju V75-loppen, det slutade med fyra segrar, en andraplats och en tredjeplats.

På sex lopp körde han in 475 000 kronor.

Nu går han mot ett nytt rekordår och seger i V75-ligan som både mest segerrikast- och vinstrikaste tränaren.

”Fantastisk sport”

– Det mesta gick min väg, hästarna var bra och jag gjorde inget felbeslut på hela kvällen tycker jag, säger Peter Untersteiner till Trav365 och fortsätter:

– Tempona i loppen och allting passade mig perfekt och det ska vara lite stolpe in för så bra utdelning som vi hade i går. Jag körde sex lopp på V75, vann fyra, och tog en andra- och tredjeplats och det måste jag säga är mycket bra resultat.

Somnade du gott i natt?

– Jag somnade gott, men jag vaknar alltid på nätterna och sedan snurrar alla tankar när det gått så extremt bra, det är så jag fungerar. I natt vaknade jag av glädje och välmående, när det går dåligt i perioder så vaknar jag istället och är bekymrad och ska lösa problemen på natten. Även om det går bra eller dåligt så vaknar jag på nätterna och grubblar, säger Peter Untersteiner och fortsätter:

– Det är en kick, det är en fantastisk sport vi håller på med, att man kan vara som bäst när man är över 50 år gammal, och det är en lång karriär man kan ha inom travet. Jag som tränare har ju lyckats få hästarna bättre på äldre dagar, och går hästarna bra så får det mig att se bra ut.

”Då ska man nog lägga ner”

Peter Untersteiner har de senaste åren stadigt förbättrat sina siffror för stallet, 2016 kommer summeras som ännu ett rekordår för Halmstadtränaren. Med dagar kvar av året har Peter Untersteiner kört in drygt 28,2 miljoner kronor till stallet.

– Jag får oftast frågan vad som ligger bakom den utveckling som stallet haft de senaste åren, men det är flera orsaker bakom det. Jag hade faktiskt 20 bra år innan också, nästa år blir det 30 år som travtränare för mig och de sista 7-8 åren har varit extra bra. Jag har haft gnistan kvar och har en bra arbetskapacitet och eftersom jag tycker det är så roligt så försöker man hela tiden att utvecklas, och man är dum om man inte utvecklas.

När det går så bra för dig, slår du dig till ro och litar på dina rutiner, eller är du lyhörd och hela tiden försöker förbättra dig ytterligare?

– Man har aldrig hittat det rätta, om man tror det ska man nog lägga ner. Det händer hela tiden nya grejer och det gäller att vara nyfiken och lyhörd hela, hela tiden. Johans elva år i Stockholm har jag haft nytta av också, jag har varit med honom på praktik hos några av topptränarna där och det dyker upp saker som man tar till sig hela tiden. En del av att min gnista hela tiden är så hög är troligtvis för att Johan blev som han blev, vi har så mycket gemensamt nu och det är en härlig sport där far och son kan mötas på exakt samma villkor, och vi sporrar varandra hela tiden.   

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Peter Untersteiner:
”Vaknade av glädje”

Föregående artikel”Då hade jag fan spikat honom…”
Nästa artikelRedéns mål: Kvala in tredje hästen till PdA

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.