”Puro får gärna vara favorit…”

59

Hallå där…

…Halmstadtränaren Stefan Persson, en av fredagkvällens huvudpersoner på Axevalla travbana och uttagningsloppen till Stochampionatet. Hur lägger du upp en sådan här vecka med en så pass stor favorit som Darling Mearas?

– Hon tränade rätt så tufft i förra veckan så i tisdags blev det ett rätt lugnt jobb. Allting verkar jättebra.

Hela V64-omgången på Axevalla är uttagningslopp. Endast två hästar från varje lopp går vidare till finalen. Känns det inte djäkligt med så små marginaler?

– Ah, jag ser mera fram emot fredagen än att jag är spänd inför den. Det är bra att jag fick spår två med henne (V64-3). Det hade varit djäkligare om jag hade fått spår tolv om man säger så. Sedan går vi inte under heller om vi inte går till final i Stochampionatet.

Men det skulle inte sitta fel heller?

– Nej, det är det här vi har satsat på. Men det är inga nerver eller så. Just nu känns det bara bra att hon är i så fin form, hästen. Det finns ingenting som tyder på att hon inte ska vara riktigt bra på fredag.

Darling Mearas vann Oaks i fjol, det största loppet för de treåriga stona. Hon har sett bländade fin ut i år, inte minst i den senaste starten.

– Ja, hon var verkligen bra. Året har börjat bra för henne. Hon har återhämtat sig fint efter senast också.

I ett annat uttagningslopp (V64-4) ska du försöka kvala in Luck Is Back till Stochampionatet. Samma fina känsla med henne?

– Det blir värre där. Hon fick ett bra spår hon också men är väldigt besvärlig och är svår att träna just för dagen. Jag trodde att hon skulle bli lugnare i år men det har nästan accelererat åt andra hållet. Det är väldigt svårbedömt.

Vilken häst tycker du ska vara favorit till slutsegern söndagen 23 juli, innan allt drar igång?

– När försöksloppen körts kan det se helt annorlunda ut. Men det är klart, Petri Puros Cash Crowe (V64-1) har imponerat något enormt. Men även min Darling Mearas har ju varit väldigt bra. Puro får gärna vara favorit, det spelar ingen roll för min del, säger Stefan Persson.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelBilden avslöjar: Blev påkörd i storloppet
Nästa artikel”Hon har aldrig varit så här fin”