Readly Express – på världsrekordtid

111

Timo Nurmos stjärnhäst Readly Express gjorde debut i högsta klassen.

Resultat: seger och tangerat världsrekord.

– Det är en riktig häst det här som har 90-procentig form i dag, sa tränaren Timo Nurmos i TV12.

Ready Cash-sonen Readly Express har dominerat sin kull som tre- och fyraåring med seger i bland annat Svenskt Trav-Kriterium, Svenskt Travderby och Europaderbyt.

Totalt hade det, inför lördagens debut i Gulddivisionen på V75, blivit 15 segrar på 18 starter och han hade aldrig varit sämre än tvåa i någon av sina starter.

Nu, som femåring, är det dags att möta eliten i den högsta klassen och under lördagens V75-tävlingar på Axevalla gjorde han debut i Gulddivisionen.

Hur det slutade? Som det brukar med seger, dessutom på tangerat världsrekord.

”Betyder mycket för mig”

Readly Express, som vanligt körd av Jorma Kontio, öppnade snabbt från start och fick drygt 500 meter in i loppet överta ledningen från Johnny Takter och On Track Piraten. Trots tufft tempo loppet igenom var segern aldrig hotad och segertiden 1.11,7 över distansen 2 640 meter autostart är tangerat världsrekord, den som sedan tidigare noterats för samma tid var dagens tvåa i mål On Track Piraten, som löpte det i C.L.Müllers Memorial i fjol.

– Han är jättejättefin, han visade också i dag att han kan öppna från start när man laddar med honom, men det visste jag redan innan att han kunde för vi har aldrig stressat honom något från start och han har fått öppna som han vill. Det är en riktig häst det här som har 90-procentig form i dag, sa en mycket belåten Solvallatränare Timo Nurmos till TV12 från bankanten och avslutade:

– Det är väl Jubileumspokalen som är det första stora målet nu.

Kusken Jorma Kontio var givetvis mycket nöjd, även han.

– Han är jättefin hästen, det var första gången han mötte de här hästarna och det är kul att få vinna. Han betyder mycket för mig den här hästen, han har varit fin hela tiden, sa Jorma Kontio i TV12.

”Fanns lite kvar i honom”

Readly Express spelades till klar favorit på V75, trots att det handlade om debut i den högsta klassen, och det spekulerades på förhand i att den värste konkurrenten On Track Piraten och Johnny Takter skulle ta emot Readly Express. On Track Piraten tog sig till ledningen, men Takter släppte till Readly Express.

– Jag tog upp honom lite runt slutsvängen för det handlar om att få sats om man får lucka, då är det bättre att ha farten uppe, om man får chansen. Det fanns lite kvar i honom över mål och det är två riktigt bra hästar det här, Readly Express och On Track Piraten, sa Johnny Takter i TV12 om On Track Piraten, som aldrig riktigt fick chansen bakom Readly Express.

On Track Piraten slutade just tvåa bakom Readly Express från rygg på ledaren, och trea slutade Sofia Aronssons Anna Mix med Kim Eriksson som fick den tunga löpningen utvändigt om Readly Express.

Segern för Readly Express var värd 150 000 kronor och han har nu tjänat drygt 7,8 miljoner kronor   

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelPetri Puro inför V75 Axevalla Söndag 23 juli
Nästa artikel”Är mästerlig på att toppa till stora lopp”