Reportern hyllas för sin miniserie: ”Är jättekul”

38

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Matteus Lillieborg

TRAV11 december 2017 14:56

Travtv-reportern Matteus Lillieborg, 29, hyllas för sin miniserie ”Matteus Möter”.

På lördag sänds det sista avsnittet i TV4.

– Man visste inte hur det här skulle tas emot, så det är jättekul med all positiv respons, säger han.

I fem avsnitt på ATG Play samt i TV4 har vi fått följa TV4-profilen och travtv-reportern Matteus Lillieborgs möte med personer som inte varit så kända för den breda massan i ”Matteus Möter”.

Miniserien har blivit hyllad, och det senaste avsnittet med travoraklet Sören Englund har blivit flitigt delad i sociala medier.

På lördag sänds det sista avsnittet, då med travnestorn K-G Holgersson, och nu berättar Matteus Lillieborg om tanke och idé till verklighet, om den populära miniserien.

”Finns så många härliga berättelser”

– Min tanke från början var att träffa personer som för den breda massan var relativt okända, och se om deras berättelser kunde lyfta, säger Matteus Lillieborg och fortsätter:
– Intervjuar du Stig H Johansson, Björn Goop eller Erik Adielsson så får du så mycket gratis, då tittar och lyssnar folk för att de vet vilka dom är. Men här är det människor som är helt okända för många, och då tittar dom för att historien är intressant.

Hittills i miniserien har tittarna fått möta Sven Lindblom, Nils Norelius, Jan ”Harpo” Svensson, Kasper Foss och Sören Englund.

– Vi har valt ut de här profilerna som har en historia att berätta, som har varit med om mycket och som brinner för svensk travsport, och det var det som var tanken. Det finns så många härliga berättelser och historier runt det här, och folk som vigt sina liv åt det här, berättar Matteus Lillieborg.

”Skulle de stänga av efter 20 sekunder?”

Sven Lindblom är en naturläkemedelsman, Nils Norelius travamatör från Säffle, Kasper Foss imitatör från Norge, Jan ”Harpo” Svensson artist, och Sören Englund travorakel från Göteborg. Och reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

– Det är så klart kul att det blivit så positiva reaktioner, man visste ju inte från början hur det här skulle tas emot. Skulle folk tänka att vad är det här, de här personerna känner vi inte till? Men det har blivit tvärtom.

Lillieborg lyfter fram samarbetet med Lissi Gustavsson, inslagsproducent på Kanal 75, de som producerar travets sändningar i TV4.

– Jag har haft mina idéer, hon har haft sina idéer, och sedan har hon styrt upp de här programmen och den röda tråden. Och just det här att man inte visste hur det skulle tas emot, skulle tittarna stänga av efter 20 sekunder? Men folk har delat och det har blivit populärt och framför allt är det många inom sporten som hört av sig och tycker det här är bra, och det är naturligtvis jättekul. Vi visar bredden och folk som brinner för det här med travsport.

”Har tyckt att de ska dokumenteras”

Hur har det varit att träffa alla dom här människorna?

– Jättekul, det är det här som jag tycker är roligast, att träffa folk, intervjua, ställa frågor, och mötet med människan.

På lördag sänds det sista avsnittet i miniserien, i varje fall för den här gången. Då med travnestorn K-G Holgersson.

– Det blir ett konstnärligt stuk på hela inslaget, sedan får vi se om det blir en ny säsong, det återstår att se, säger Matteus Lillieborg och avslutar:
– En sak med det här är också att jag har tyckt att de här personerna ska dokumenteras, man ska kunna gå tillbaka och titta i framtiden, om någon undrar. Då ska man kunna se de här inslagen, och minnas tillbaka på de här färgstarka profilerna.

Foto: Mikael Wikner/Kanal 75

Mikael Wozz och Matteus Lillieborg

11 december 2017 14:56

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.