Resultat V75: Påsksmäll i Olympiatravet!

244

pasksmall

Jätteskrällen Bagley är klar för final i Olympiatravet. Foto av MICKE GUSTAFSSON

Stockholm. Publicerad: 2013-03-31 17:29 Senast ändrad: 2013-03-31 17:57

2010 skrällde Conrad Lugauer i Olympiatravets final med 65-oddsaren Copper Beech.
På påskdagen bjöd han på en ny knall när 43-oddsaren Bagley vann och kvalade in till årets final.
Och en ensam vinnare på V75 vann 23,6 miljoner kronor.
Rommes traditionella påsktävlingar bjöd på flera riktiga påsksmällar och när krutröken skingrats fanns endast en enda V75-kupong med sju rätt och vinsten blev 23 642 773 kronor.
Söndagens största överraskning kom i huvudlöpningen som var den andra deltävlingen i Olympiatravet.
Nahar var favorit tillsammans med Robet Bergh men han hade jobbigt med underlaget och kom aldrig in i matchen från tredje utvändigt. Istället blev det skrällseger genom Bagley som var minst streckad av hästarna i loppet på V75-spelet. Via tredje invändigt hittade Conrad Lugauer ut som tvåa i andraspår 600 kvar och sedan kom luckan i utgången av sista kurvan.
När väl Bagley fick fritt så försvann den åttaårige tysken mer eller mindre ifrån konkurrenterna till en överlägsen seger.
– Om han får ett passande lopp är han farlig. I dag fick vi ett passande lopp och hästen gjorde sitt jobb. Hästen är i grunden jättebra och jag hade bra känsla hela vägen. Hästen spurtade jättevasst, kommenterade Conrad Lugauer.
– Just nu är jag först och främst glad att ha placerat honom i finalen. Det är tredje gången jag är med i finalen, en gång lyckades jag vinna, sa Cornrad Lugauer som alltså vann med Copper Beech 2010 och var oplacerad med Lassiter 2006.

Monster Drive till final
Bakom skrällvinnaren blev det dött lopp om andrapriset mellan Monster Drive och Francais du Gull. Enligt Åbys sport Jon Walter Pedersen går då den andra finalplatsen i Olympiatravet till Monster Drive som är högre rankad än Francais du Gull.
Därmed är följande sex hästar klara för Olympiatravets final: Bagley, Commander Crowe (titelförsvarare), Monster Drive, Persos Seaman, Save The Quick (wildcard) och Sebastian K.
– Det finns ett wildcard kvar  och det finns några franska kvar som vill komma och det lutar åt någon av dem, sa Jon Walter Pedersen.

Goop/Melander inramade V75
I V75-1 föll favoriten Checco Boko med flaggan i topp efter en tung resa och fick nöja sig med andrapriset. Segern gick istället till Stefan Melander-tränade Porthos Amok som satt sist utvändigt varvet kvar, attackerade långt ut i spåren på sista bortre långsidan, kom ner i rygg i tredjespår genom slutsvängen och levererade sedan en sylvass slutspeed över upploppet i händerna på Björn Goop.
Björn Goop inramade sedan V75-omgången med ytterligare en Stefan Melander-häst när han lotsade Indescribable först i mål.
Gemensamt för Porthos Amok och Indescribable var att båda hade startnummer elva och båda var streckade på 15 procent på V75-spelet.
– Dubbelslag på det, det är inte så ofta man vinner med nummer elva på V75, sa Björn Goop.

Linn lyckligast på Romme
Söndagens mest rafflande slutstrid fick vi se i V75-2 där målfotot till slut visade att skrällen Out Of Question fick nosen före favoriten Mellby Venus precis på linjen.
– Känslan sa att vi fick nosen dit. Jag fick en väldigt fin resa i rygg på Åke hela vägen. Man måste ha lite tur också, sa segerkusken Leif Witasp.
Det blev en ny skräll i V75-4 där vi fick se Jorma Kontio kryssa sig mellan hästar sista biten och hitta en lucka invändigt för 28-oddsarem Poisson.
Jorma Kontio bytte ut fjärde invändigt till instängt läge i andraspår genom sista kurvan och sedan öppnade det upp sig invändigt in på upploppet.
Skötaren och ägaren Linn Hellström, 20, var lyckligast av alla på Rommetravet.
– Jag fattar det inte… Han bara springer hela tiden, vi hade en jättedålig häst tidigare… det är som en dröm, sa hon med sprucken röst och glädjetårarna rinnande.

Imponerande vinnare i silverdivisionen
I kallblodsloppet, V75-5, serverade Örjan Kihlström andrahandsfavoriten Friskus N.O. en drömresa i andra par utvändigt där han sedan kunde avvakta tills sista kurvan.
Segern blev till slut mycket säker före Mel Odin och stallkamraten Eskelands Bror.
– Bra gjort av kusken, en mycket bra prestation, berömde tränaren Tor-Martin Moe.
Dagens kanske mest imponerande vinnare var Macho Gossip i silverdivisionen som dominerade V75-6 totalt från ledningen. Åke Lindblom bestämde tempot som han ville och ryckte ifrån konkurrenterna redan 700 meter från mål i långloppet.
– Jag tyckte det gått så sakta att jag tänkte att jag drar på lite, grillar dem lite, och det gick bra. Det är klart att jag är jättenöjd, sa Åke Lindblom.

Ensam med sju rätt
V75-omgången var svår och en enda kupong lyckades hitta samtliga vinnare. Spelaren hade lämnat in via ATG.se och vinsten blev drygt 23,6 miljoner kronor.
Systemet var en del av ett större filinlämnat system. Kupongen med sju rätt kostade 13,50 kronor och innehöll förutom en rad med sju rätt även sex rader med sex rätt och tolv rader med fem rätt. Totalt blev vinsten 23 642 773 kronor.
Utdelningen på sju rätt blev 22 627 711 kronor. Sex rätt gav 159 805 kronor och fem rätt 4 686 kronor.
Flera andelsspel runt om i landet blev också rikligt belönade på V75 trots att det blev sex rätt på systemen. I Tullinge hos Filmkedjan fick tio andelsägare dela på 1 033 325 kronor. I Göteborg vann 19 lyckliga hos Coop Konsum på Avenyn 1 364 961 kronor med hjälp av Harry.
Harry var framgångsrik och ett system på 48 kronor inlämnat på Coop Extra i Skutskär innehöll fyra sexor och 28 femmor och utdelningen blev 770 428 kronor.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.