Säkert lås – och en rolig vinnare

33

V75 i kväll på isbanan i finska Uleåborg.

Kari Lähdekorpi lämnar klartecken på sin segermaskin Ypäjä Hereiam som spikas.

Sedan har jag en härlig vinnare att bjuda på som inte alls är så hårt betrodd i nuläget.

Det är vinterbana och spolad is som gäller när Uleåborg i norra Finland står som värd för V75. Långa hakar behövs i hästarnas skor och det krävdes höga startpoäng för att komma med i loppen. Det är många finska hästar som har smickrande resultatrader med många segrar i sina senaste starter.

Förutom att lopparkivet har gått varmt så har jag även haft ett längre snack med Kari Lähdekorpi. Han jobbar numera som expert i finsk trav-tv och har förstås full koll på

hästarna. Det underlättade även att Kari lämnade klartecken på sin egen häst som han äger.

Det är Ypäjä Hereiam som ståtar med fem raka segrar och som har vunnit från olika positioner. Ni minns kanske när han löpte dött lopp i V86 på Bergsåker i oktober från spår tolv över kort distans.

Därefter har det blivit ytterligare två raka och enligt Lähdekorpi är det toppchans att slå det här gänget. Hästen är startsnabb, men det är även innerspårets Sacramento S och det är den hästen som Kari tror är värsta hotet mot favoriten.

Lähdekorpi tror dock inte att det spelar någon roll då Ypäjä Hereiam bara är så mycket bättre och bara vinner det här

loppet.

Kan få revansch här

Den andra spiken är inte favorit och det är All Laid Out i V75-5. Han har tävlat i USA som unghäst och har fått snälla lopp i uppbyggande syfte i Finland under hösten. Nu börjar man att skörda framgångar och han har tagit två raka segrar i fin stil. Senast låg han långt ner i fältet men exploderade över upploppet och via en sylvass spurt fångade han in ledande Bret Boko precis före mållinjen. Nu möter han Bret Boko igen som är favorit, men den lär knappast få någon ledning här för den lär innerspårets Up Up And Away ta hand om. Det är bra rapporter på den sistnämnda hästen som nu är tillbaka efter

ett fyra månader långt uppehåll. Det kan mycket väl vara så att han är värst emot All Laid Out, men jag litar på att mycket framgångsrike Jukka Torvinen styr in All Laid Out till en ny seger.

Ett säkert lås i sjätte

Förutom två spikar blir det ett säkert lås på systemet, vilket gör att vi kan friska på rejält med garderingar i övriga öppna lopp.

Wilhelm Nash är en häst som tagit åtta raka segrar och har en vinnarskalle som få. Han vägrar att ge sig över upploppet även om det kan se kritiskt ut ibland. Hästen är snabb ut och brukar köras offensivt. Det blir synd om den som eventuellt svarar honom.

Det kan dock bli en kul match mellan honom och Midnight Hour som också har imponerat vid segrarna och mött tuffare och bättre hästar än vad Wilhelm Nash har gjort. Enligt Kari Lähdekorpi är de här två hästarna överlägsna övriga i loppet rent kapacitetsmässigt och han hävdar att det är två blivande gulddivisionshästar.

Fyra segrar på fem senaste

Kvällens roliga vinnare hittar vi i V75-3. Spana in Kentuckys senaste lopp då han bara lämnade konkurrenterna från ledningen – på isbanan i Boden. Han såg okörd ut och har nu tagit fyra segrar på de fem senaste starterna.

Streckad på elva procent i skrivande stund och även om han möter flera segervana hästar så tror jag att han bara blåser runt allt. Kör i tid Ove A!

I V75-1 har favoriten Dexterous varit bra men han har inte startat sedan september och innan dess i somras. Han känns svårbedömd och det blir helgardering då loppet har flera formstarka hästar.

Rim Bay Kickapoo är favorit i V75-2 och det är en mycket stark häst som går hela vägen och som är kraftigt gynnad av den långa distansen. Senast vann han ett överpacat lopp över kort distans men nu är det rätt förutsättningar för hästen.

Ett vasst motbud är Aslan L.C. som också är i fin form och är stark och distansgynnad.

Favoriten i V75-7 Ranch Kelly har visat toppform i de två senaste starterna och kan öppna bra. Men det här är ett öppet lopp och vi målar på med ett gäng streck. Se framförallt upp för Extreme Luca och Thai Armani.

 

Micke Carlssons V75-system

V75-1: Alla tolv hästarna (1–3)

V75-2: 5–13–11 (2–7)

V75-3: 11–1–9–3 (10–7)

V75-4: 4 Ypäjä Hereiam (1–2)

V75-5: 9 All Laid Out (1–4)

V75-6: 4–12 (1–5)

V75-7: 3–9–6–5–10–7–4–11 (8–2)

2 304 rader/1 152 kronor

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Säkert lås – och en rolig vinnare

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNyårsjackpot på 80 miljoner – spela om tidernas största V75-vinst
Nästa artikel”Då hade jag fan spikat honom…”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.