Sebastian K. har tävlat färdigt!

30

sebastian prisad i usa

Världens snabbaste travhäst har tävlat färdigt.
En skada tvingar Åke Svanstedts stjärna Sebastian K. att sluta.

Samma dag som Trippeltravet drog igång på Axevalla kom beskedet att banans tidigare storstjärna Sebastian K. slutar tävla.
Världens snabbaste travhäst genom tiderna har en skada på vänster bakben och i ett pressmeddelande från ägaren Knutsson Trotting berättar man att Sebastian K. gjort sin sista start: ”Två fristående ultraljud bekräftar tyvärr skadan högt upp på vänster bak, strax under hasen. Normalt är återhämtningstiden sex till nio månader men med tanke på att Sebastian K. nu är nio år gammal beslutar ägarna att avsluta hans tävlingskarriär med flaggan i topp. Sebastian K. kommer nu att bli avelshingst på heltid i USA.”
Sebastian K. travade 1.07,7 – absolut världsrekord – när han vann Mohegan Sun Invitational på Pocano Downs 28 juni i fjol.

Dominerade i USA i fjol
Totalt vann Sebastian K. 34 lopp på 77 starter och han tjänade 20 269 963 kronor.
Sebastian K. inledde sin karriär hos Lutfi Kolgjini och sommaren 2012 bytte regi till Åke Svanstedt. När Åke Svanstedt flyttade till USA följde Sebastian K. med och han dominerade i loppen för den äldre eliten i fjol med bland annat åtta segrar.
I år blev det bara en start innan en gaffelbandsskada nu alltså stoppar fortsatt tävlande.
I pressmeddelandet skriver ägarna Tristan Sjöberg och Michael Knutsson att det är med stor smärta i hjärtat som man meddelar att Sebastian K:s första start för säsongen 2015 också den sista i en fantastisk karriär.
Michael Knutsson: ”Ett oerhört tråkigt och abrupt slut på en saga som har glatt familjen i så många år. Vi har fått varit med om en resa som är få förunnat. Enligt rapporterna de senaste månaderna har ”Sebbe” aldrig känts så här bra men tyvärr hann vi aldrig få bekräftat om han verkligen var på toppen av tävlingskarriären. Nu kommer han att bli hingst på heltid och vi hoppas på att få framgångsrika avkommor från världens snabbaste häst genom tiderna.”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.