I sitt livs form inför V75 lördag

97

form inför v75

Robert Bergh är glödhet inför V75 på Bergsåker.
Av fem hästar så är fyra favoriter och en tredjehandare.
– Det är fem fina chanser men bäst chans har Aileron och Digital Archive, säger Preben Sövik, försteman i stallet.

Snacka om att Robert Bergh kan dominera omgången när han vänder norrut till sin gamla hemmabana på lördag. Aileron, Angel Rain, Nahar och Digital Archive är samtliga klara streckfavoriter. Lägg därtill Officer C.D. i avslutningen så står det klart att det mycket väl kan bli storslam på V75. Vi kollar senaste nytt med Preben Sövik i stall Bergh, som har järnkoll på hästarna och hur de har varit i de sista finslipande jobben under veckan.
– Aileron (V75-1) har verkligen haft en rejäl utveckling de senaste månaderna och han gör allting rätt för dagen. Senast på Jägersro förlorade han bara mot en häst som var mycket bättre och på Solvalla gången innan blev det helt fel från spår tolv i finalerna. Nu ser han ut att ha en bra uppgift och står perfekt inne i klassen. Han möter ingen som M.T.King of Cash och springspår funkar bra. Förhoppningsvis kommer han till ledningen tidigt. Han har sett fortsatt fräsch och fin ut i träningen under veckan så allt verkar fortsatt bra. Jag tycker att det är en av våra absolut bästa chanser på V75, säger Preben Sövik.

”Var fantastisk senast”
– Angel Rain (V75-2)
har äntligen fått riktig utdelning de senaste månaderna. I senaste starten var hon fantastisk. Hon tappade från start och tappade under vägen men kunde ändå vinna. Det var en imponerande insats. Jag tycker att hon har en lika fin uppgift på papperet nu. Det är starten som är det mest känsliga och man ska ha i tankarna att det är en liten galopprisk i början. Men att det är en häst struken invändigt är en fördel för det blir lite mer plats i volten då. Felfri är hon med och krigar om det igen och visst är det en bra chans. Hon ser fortsatt lika fin ut i jobben som tidigare.
– Nahar (V75-3) galopperar typ varannan gång och ska man gå efter det så ska han gå felfritt den här gången. Senast blev han lite för laddad från bakspår och med halvstängt huvudlag. Men han är lite märklig den här gamla herren och man blir aldrig riktigt klok på honom. Eftersom han var loj i värmningen senast fick han ett halvstängt huvudlag på sig och blev då för pigg. Formen är annars bra och han var fin både på Åby och på Solvalla. Huvudlaget den här gången bestäms efter värmningen. Man får se vad han är på för dagshumör helt enkelt. Jag tycker att han är en berättigad favorit i en sådan här vanlig gulddivision på vintern.

”I sitt livs form – har aldrig känts bättre”
– Digital Archive (V75-6)
är ruggigt bra för dagen och i sitt livs form. Det kan man lugnt säga och han har aldrig känts bättre. Han har heller aldrig tagit loppen på ett bättre sätt än han gör nu. Han återhämtar sig bättre mellan loppen och då kan man starta honom oftare. Då kommer också formen och han ser minst lika fin ut i jobben och känns lika bra som han har gjort i samband med de här senaste starterna. Då måste man ju tro att han gör samma prestation igen. Det ska vara en bra chans och tillsammans med Aileron den bästa i omgången.

– Officer C.D. (V75-7) var positiv senast och han börjar att hitta lite vettig form nu. Han har ett passande utgångsläge och förhoppningsvis kommer han till spets. Då får vi se vad Robert hittar på där men han går ju bra i ledningen fast kommer det någon och toktrycker kan det bli rygg på ledaren. Jag tycker att hästen känns klart uppåt och han kan faktiskt överraska lite här. Han kan flytta på fötterna när han är i form och jag tycker att han ska räknas tidigt, säger Preben Sövik och tillägger att hästarna reser till Sundsvall under fredagen.

Föregående artikel”Nahar med – då kan vad som helst hända”
Nästa artikel”Ingen kommer att rå på Örnen”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.