I sitt livs form inför V75 Mantorp

53

form inför v75

Joakim Lövgren har tre betrodda hästar med i multijackpoten på V75.
Han lämnar värdefull information till spelarna.
– Det är vinstchans på dem alla tre, men Staro Ivy League är i sitt livs form, säger Lövgren.

Jägersro-tränaren reser upp till Mantorp på Nyårsafton där Winter Burst kulminerar med en multijackpot på V75. En ensam vinnare kan i skrivande stund ta hem minst 80 miljoner kronor enbart på sju rätt.
– Vi har haft en rätt så bra formkurva i stallet under hösten och jag har tre med mig till Mantorp som har tränat bra, inleder Joakim Lövgren.
I V75-inledningen startar han Sandsjöns Revenue som svek i senaste starten efter att ha vunnit gången innan. Tränare Lövgren tror sig veta orsaken och lovar en bättre insats nu.
– Sandsjöns Revenue (V75-1) gick skarpare intervaller i onsdags och kändes fin. Jag tog för givet att han skulle hålla den fina formen efter segern näst senast så jag var ganska snäll mot honom i träningen efteråt. Men han somnade in på de två och en halv veckorna och jag var förvånad att han var så loj på Åby. Jag kände det redan i värmningen. Det spelade ingen roll vad jag gjorde och han rörde inte näsborrarna efter loppet. Det var en plattmatch, konstaterar Lövgren.
– Han kan betydligt bättre än så och nu har jag inte låtit honom somna in i träningen. Han har fått gå tuffare jobb och kommer att prestera bättre. Läget är svårt men han möter lite lättare motstånd än senast. Man kan se på dagsformen rätt mycket i värmningen om det är rätt tryck i honom. Senast startade han med ett norskt huvudlag men reagerade inte på det. Jag måste ha honom lite mer peppad in i volten så att han inte blir en sömngångare igen. Därför byter vi till ett helstängt huvudlag nu.

”Avslutar alltid bra i alla lopp”
I V75-4, lärlingsloppet, har Lövgren Very Esterel till start. Hästen är andrahandsfavorit och körs av Francesco Ferracane från spår elva. Very Esterel har tagit tre segrar i år och inte missat pallplatsen på sex starter.
– Very Esterel (V75-4) är i fin form och har tränat bra i veckan. Han kändes fin i ett skarpare jobb. Kusken har kört 150 lopp i Italien och håller sig lugn i loppen. Det som bekymrar mig är läget. Spår elva i en spårtrappa betyder att det är fullt med hästar i alla spår så det ser lite lurigt ut. Men hästen är ganska tuff och rejäl och skulle han ha lite flyt så ska han räknas. Han avslutar alltid bra i alla lopp och har startat över 2600 meter en hel del. Det brukar betyda att man har ännu mera spurtkrut när man går ner på 2100 meter. Han har kapacitet för att vara segeraktuell, säger Lövgren.

”Kommer aldrig säga att han är stenklar”
Staro Ivy League kommer från en andra- och en femteplats i de två senaste V75-loppen. Nu är hästen tredjehandsfavorit från spår två bakom bilen över kort distans.
– Staro Ivy League (V75-5) är ju en häst som har lätt för att spänna sig inne bland hästar och har galopperat en hel del. Nu har det gått bättre på slutet och han är inne i en bra trend. Men jag kan inte lämna några garantier att han sköter sig. Formen ser ut att vara intakt och han är i sitt livs form just nu. Han har gjort det ena bra loppet efter det andra.
– Jag ska försöka att hålla honom ifrån de andra hästarna in i första sväng så att ingen trycker sig ner framför för då kan han spänna sig. Han är så pass bra att han är en av segeraspiranterna men jag kan inte värdera galopprisken. Jag blir inte klok på det där, ibland är det som att han inte ens försöker men nu har det gått väldigt bra på slutet. Det största motståndet är han själv. Grejar han de första trehundra metrarna är det absolut en vinstchans.
Vem är bästa chansen av dina hästar?
– Jag tycker att spelarna har värderat dem rätt och det är lite vinstchans på dem alla tre. Hade jag litat på Staro Ivy League hade jag sagt att han är bästa chansen men jag har kört så mycket galopp med honom att jag aldrig kommer att säga att han är stenklar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.