Skräll i Prix d Cornulier!

195

skrallcornul

Svenske Lavec Kronos galopperade och favoriten Tiego d’Etang fick en allt för tuff resa när världens största montélopp Prix de Cornulier avgjordes på Parisbanan Vincennes på söndagen.
Istället gick förstapriset på cirka 3,2 miljoner kronor till överraskningen Singalo.
Louis Baudron-tränade Singalo har visat enorm kapacitet många gånger men minst lika ofta har han gjort bort sig med galopp. Den här gången höll han ordning på benen och han stod också pall för det tuffa upplägg som ryttaren David Thomain valde. Efter att ha travat som första häst i andraspår tog han över ledningen från fjolårsvinnaren Quif de Villeneuve i god tid före upploppet och trots att han bröt ut flera spår till slut höll han undan till seger före snabbt avslutande Quarry Bay. Kilometertiden över de 2 700 meterna skrevs till 1.12,4 och det är den näst snabbaste segertiden i loppets 83-åriga historia. Endast Quif de Villeneuves 1.12,0 från i fjol är snabbare.
Lutfi Kolgjinis Lavec Kronos galopperade i starten och diskvalificerades. Även loppets favorit Tiego d’Etang fick en usel start och han fick nöja sig med fjärdeplatsen efter att ha gått en tung repa ute i spåren.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.