Social V75-grej gav 2,9 miljoner

208

social_grej_v75

Hallå där Agneta Josefsson…
…innehavare av spelbutiken Direkten Spelgruvan i halländska Falkenberg, vars sociala variant av speltävling slutade med att 45 kunder fick dela på 2,9 miljoner kronor på V75 i helgen.
– Det är så himla roligt. Jag har gått omkring som i ett vinnarrus i flera dagar nu. Det är mycket att göra efter storvinsten – men det är en positiv huvudvärk!
En tipstävling i butiken där kunderna tävlar med hundrakronorssystem på V75 ledde fram till att 45 kunder kan inkassera över 60 000 kronor var efter lördagen. Berätta.
– Vi har en utmaning med jämna mellanrum där vi tippar för 100 kronor var i veckan i fem veckor. Deltagarna tävlar mot varandra men alla är med på allas system. I vanliga fall sparas alla vinstpengar och vi gör ett gemensamt större system för hela slanten. Före jul fick vi exempelvis ihop 18 000 kronor. Vi spelade för det och fick pengarna tillbaka och lite till.
Och i lördags fick in 2,9 miljoner kronor. Hur gör ni nu?
– Det var den första V75-lördagen i omgången dessutom. En rivstart. Men det blir så klart allmän utdelning direkt. Det är verkligen en social grej detta. Alla som är med får en kopia på alla system för att kunna rätta och få en spännande stund på lördagarna.
Vem var det som kläckte idén till tipstävlingen i Falkenberg?
– Det var jag. Vi har hållit på i något år med detta. Och i lördags…det är s å roligt! Innan storvinsten bestämde vi att så många som möjligt ska sitta här i butiken en lördag i slutet av månaden och kolla på V75. Kanske med en god macka och kaffe framför sig. Så lär det bli nu också, fast med lite extra guldkant.
Avslutningsvis. Kunden som gjorde det vinnande systemet lämnade in samma rad två gånger. Han fick 2,9 miljoner kronor själv också!
– Han ville ha ett eget system Lennart, som han heter. Det är en väldigt sympatisk och omtänksam människa som nog fortfarande är lite i chock över vad som hänt. Han vill leva som vanligt säger han. Jag har lovat honom att om han börjar segla iväg så ska jag dra ner honom på jorden igen, avslutar Agneta Josefsson med ett skratt.

Mikael Wikner

Föregående artikelInför V86: Stenströmer vaskar guld
Nästa artikelV86 Solvalla 13 Februari 2013

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.