Sofia Aronsson: ”Det var jävligt olustigt ett tag”

178

I dag är hon en välrespekterad travtränare och expert i TV4.

Men vägen till framgång har inte alltid varit så lätt för Axevallas Sofia Aronsson.

– Det är inte så kul att höra när någon säger att man ska få en kniv i magen eller en kula i skallen, säger hon.

33-åriga proffstränaren Sofia Aronsson har i dag 35 hästar på sin träningslista där den franska stjärnan Anna Mix med sina 10,6 miljoner kronor på kontot sticker ut klart mest.

Förutom en tränarrörelse i Sverige har hon de senaste åren huserat i Frankrike och sedan början av 2016 är hon också en uppskattad expert i travets sändningar i TV4.

I en stor intervju med SportExpressen berättar hon om vägen till framgång – som kantats av tuffa tider, med bland annat förföljelse och mordhot.

”Det var jävligt olustigt”

Sofia Aronsson har inte, som många andra inom den svenska travsporten, vuxit upp i en hästfamilj. Sofia hittade hästintresset på egen hand och den första hästen skaffade hon 15 år gammal, en som hon själv jobbat ihop till och betalade 500 kronor för. Efter en senare utbildning på travgymnasiet Wången har det vuxit succesivt, dit hon är i dag.

– Jag har i alla fall inte fått något gratis. Man har fått kämpa för allting och det tror jag gör att man utvecklas som person. Min familj har inte hållit på med hästar överhuvudtaget och hade kanske inte så mycket pengar, säger hon till tidningen.

Efter en tid i Sverige hittade hon senare till Frankrike, där vardagen som kvinna i en mansdominerad sport inte alltid varit så enkel. För SportExpressen berättar hon om hur hon blev förföljd och mordhotad av en man hon träffat på det franska travet, som skickade över 10 000 sms och ringde henne hela tiden.

– Det var jävligt olustigt ett tag. Det är inte så kul när någon vet var man bor, vilka kläder man har på sig, och att någon alltid håller koll på en. Jag förstår ju att det var en psykopat, men det är inte så kul att höra när någon säger att man ska få en kniv i magen eller en kula i skallen. Det är klart att det var olustigt, säger hon.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelMelanders stjärna klar för storloppet
Nästa artikelHan passerar 200 årssegrar under veckan