Spel på hästar i Finland

Hästkapplöpningar är verkligen något som är populärt över hela världen. I och med att man idag kan lägga spel på flera olika evenemang hemifrån via bettingsidor kan man nu spela på alla stora event som sker på olika platser. Detta är något som är extra bra för de som bor i Finland. Det är nämligen så att spel på hästar är något som är speciellt i Finland och på Kasinohai kan du hitta riktigt bra sidor för betting på hästar.
Om du undrar vilka hästkapplöpningar du ska spela på så behöver du inte oroa dig, här kommer vi att gå igenom några av de populäraste evenemangen från runt om i världen. Se listan nedan:

Preakness Stakes

Preakness Stakes avgörs i Baltimore, Meryland, USA och är det andra benet av US Triple Crown Of Thoroughbred Racing. Detta event går av stapeln 2 veckor efter Kentucky Derby. Detta lopp gick av för första gången redan 1873! Banan på denna hästkapplöpning är cirka 2 kilometer lång (1.2 miles). Loppet brukar avgöras inom 2 minuter och rekordet är en vinst med tiden 1:53:00.

Belmont Stakes

Detta lopp som är det tredje benet av US Triple Crown Of Thoroughbred Racing utspelas i Belmont Park, New York, USA. Det är att av de äldsta loppen i USA då det första loppet skedde redan 1867. Belmont Stakes bana är cirka 2,5 kilometer lång (1.5 miles) och rekordtiden för detta lopp är 2:24 och detta rekord sattes 1973. I detta lopp måste hästarna vara 3 år eller äldre, detta då det är ett så kallat Grade I lopp.

Grand National

Detta är ett av världens mest utmanande lopp och det har gått varje år på Aintree i Liverpool sedan det grundades 1839. Även om det anses vara ett ganska farligt lopp lockar det de bästa hästarna från hela världen. Detta då det har ett prisbelopp som är värt otroliga 1,6 miljoner dollar. Totalt sätt hoppar hästarna över 30 olika hinder som är utspridda längs banan som är 6,5 kilometer lång. Loppet sker vanligtvis i april varje år och är utspritt över 3 dagar.

Nakayama Grand Jump

Det här är det mest prestigefulla loppet i Japan och det går i april varje år och har gjort så sedan det startades 1999. Även i detta lopp tillåts bara hästar som är över 3 år gamla. Banan är cirka 4,2 kilometer lång och ligger i Nakayama, Funabashi.

Kentucky Derby

Kentucky Derby är inte bara ett av de populäraste hästloppen, det är även ett av de populäraste sportevenemangen i världen. Banan i detta lopp är cirka 2 kilometer lång och det avgörs på under 2 minuter. Av tradition hålls detta lopp den första söndagen i maj varje år. Det är även det populäraste benet av US Triple Crown Of Thoroughbred Racing och brukar ha upp till 150 000 åskådare som är där på plats och tittar på.

Paris Prix de l’Arc de Triomphe

Här har vi ett lopp som är ett av de mest prestigefulla loppen inom hästkapplöpning. Loppet som även är känt som The Arc går på Longchamp Racecourse i Paris och har gjort det varje år sedan 1920. Banan är cirka 2,4 kilometer lång.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://tillsammans.atg.se/inbjudan/RGQY-EZRE-54413

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.